avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua,sunt in preaviz,azi fiind ultima zi.Mi-au spus sa scriu o cerere de incetare a activitatii,ceea ce mie nu mi se pare chiar in regula.Stiu ca in ultima zi de preaviz inceteaza de drept contractul de munca.Mentionez ca si la angajare pe langa contractul de munca(pe care nu l-am primit nici acum in original) am semnat si o cerere de demisie,fara data.Mai multi angajati au avut ceva probleme la plecare si de aceea va rog sa-mi spuneti si mie daca pe langa contractul de munca (in original) si adeverinta de vechime ar trebui sa mai cer si alte acte.Va multumesc si daca as primi un raspuns urgent,mi-ar fi de mare ajutor.O zi buna .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 29 Februarie 2012
Trebuie sa solicitati si un exemplar de pe decizia de incetare a raportului de munca...
Si o nota de lichidare v-ar fi de folos.:)
Nota de lichidare nu are nicio baza legala referitor la emiterea acesteia ...
Nu, n-are. :)Numai ca, data fiind situatia concreta, in care fosti colegi de-ai userului au avut ceva probleme la plecare, mi se pare o idee buna sa aiba la mana un document din care sa reiasa ca nu are datorii (de nici o natura ), la firma.
Chiar daca se mentioneaza sau nu ca are datorii, raspunderea patrimoniala a fostului salariat se poate angaja si fara acest document ... Codul Muncii prevede ca, salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
Prin urmare, răspunderea patrimonială în dreptul muncii are ca temei contractul individual de muncă şi se întemeiază pe normele şi principiile răspunderii civile contractuale.

Alte discuții în legătură

Dupa incheierea preavizului nu mi s-a virat ultimul salariu robert888 robert888 Am si eu o problema, am terminat preavizul in urma cu doua saptamanii si azi trebuia sa iau ultimul salariu, dar nu l-am luat si nimeni din magazinul in care ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu noa noa Care este baza legala pentru ca o societate sa-si recupereze prejudiciul facut de un fost salariat? (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, Este obligatoriu sa se emita fisa de lichidare la incetarea raporturilor de munca? (vezi toată discuția)