avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua,sunt in preaviz,azi fiind ultima zi.Mi-au spus sa scriu o cerere de incetare a activitatii,ceea ce mie nu mi se pare chiar in regula.Stiu ca in ultima zi de preaviz inceteaza de drept contractul de munca.Mentionez ca si la angajare pe langa contractul de munca(pe care nu l-am primit nici acum in original) am semnat si o cerere de demisie,fara data.Mai multi angajati au avut ceva probleme la plecare si de aceea va rog sa-mi spuneti si mie daca pe langa contractul de munca (in original) si adeverinta de vechime ar trebui sa mai cer si alte acte.Va multumesc si daca as primi un raspuns urgent,mi-ar fi de mare ajutor.O zi buna .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 29 Februarie 2012
Chiar daca raspunderea patrimoniala a fostului salariat se poate angaja si fara acest document si C.Mun are o serie de prevederi in acest sens, nota de lichidare este utila unui salariat si pentru viitorul loc de munca.Mie, personal, mi s-a eliberat una la plecare(unitate de stat) si mi s-a cerut una la angajare(unitate privata):)
Codul Muncii nu se refera in niciun articol la nota de lichidare si nici care sunt conditiile de angajare ale raspunderii patrimoniale ... faptul ca in practica se procedeaza asa , nu este nicio nelegalitate ...
Nici n-am sustinut ca se face vreo referire la nota de lichidare in C.Mun.:)
Ceea ce-am afirmat eu cu privire la C. Mun este legat de raspunderea patrimoniala(cred ca n-ati inteles dvs:) salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, -la asta m-am referit cand am spus de prevederile in acest sens din C. Mun.:)
Eu am inteles destul de bine , insa ceea ce ati afirmat dvs am specificat eu anterior postarii dvs ... completarile facute de mine pot conduce la faptul ca in cazul raspunderii patrimoniale nu exista conditia existentei notei de lichidare, de care multa lume se leaga ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa incheierea preavizului nu mi s-a virat ultimul salariu robert888 robert888 Am si eu o problema, am terminat preavizul in urma cu doua saptamanii si azi trebuia sa iau ultimul salariu, dar nu l-am luat si nimeni din magazinul in care ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu noa noa Care este baza legala pentru ca o societate sa-si recupereze prejudiciul facut de un fost salariat? (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, Este obligatoriu sa se emita fisa de lichidare la incetarea raporturilor de munca? (vezi toată discuția)