Buna ziua,
Vreau sa stiu daca este legal sa se faca reparatii la canalizarea blocului dupa ce aceasta a fost fisurata de mai bine de 2 ani de zile fara intrunirea proprietarilor din bloc iar acum s-a bagat la cheltuielile lunare toata suma platita divizata la numarul de locatari.Acum 2 ani cand s-a fisurat, administratorul nu a luat nici o masura,iar acum nu mi se pare corect sa bage toata suma de plata intr-o singura luna mai ales ca este iarna si cheltuielile si asa sunt foarte mari.
Pai atunci problema este mai mare decat ati descris-o la inceput, a fost un vot in comitet referitor la reparatia respectiva? Presedintele a luat decizia de capul lui si administratorul a executat? In cazul unor investitii de genul, ce se refera la sume mai mari, se face o selectie de oferte. Cenzorul ce a verificat dispozitia de executare a lucrarii, eventualul contract cu executorul si in final listele de plata ce are de zis?
Dar cine va obliga sa platiti deodata suma repartizata pe lista de plata?. Ea a fost trecuta acolo in urma unei impartiri matematice . Fiecare proprietar are in acest fel sansa sa verifice cat a costat reparatia in josul paginii la total. Altfel daca se trece intr-o luna 0,2% din cota unuia , 5% altuia , etc proprietarii devin banuitori ca de ce lui vecinu' ii vine la plata numai 2 lei si mie mai mult?.
Dumneavoastra, cum ati taia coada cainelui , deodata sau pe bucatele ?.:O
Asociatia dv. are fond de reparatii?
Cat a costat aceasta reparatie?
Ca s-a facut cu consultari sau nu, ca s-a facut cu selectare de oferte sau nu, asta deja este un lucru depasit, care poate fi discutat, dar reparatia o fi fost necesara de vreme ce s-a efectuat, nu? Ce trebuia sa se intample? Trebuia sa mai fie amanata? N-ati fi avut probleme cu canalizarea daca ar fi fost amanata?
Problema este cat a costat acea reparatie si daca asociatia isi poate permite sa se lipseasca de acei bani pe care ii cere proprietarilor pe timp indelungat.
O firma care executa asemenea lucrari, arareori accepta plata in rate.
Cred ca ar trebui sa cunoasteti mai multe lucruri despre situatia din teren a acelei conducte, despre situatia financiara a asociatiei.... ca sa va faceti o idee daca este posibila plata in rate de catre proprietari a acestei lucrari.