Buna,am o problema,bunicii au decedat de curand,ei au avut 3 copii,2 dintre ei au decedat lasand in urma cate un copil.As vrea sa stiu exact cotele ce revin nepotiilor dupa parinti decedati si copilului in viata.Am consultat mai multi avocati si notari si au existat mai multe variante.Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Daca se poate sa imi explicati care este procedura prin care pot fi declarate straine de mostenire nepoatele ce nu si-au cunoscut bunici si totusi au pretentii,tata incepe procedurile de succesiune,cele 2 nepoate nu au dat nici o declaratie de acceptare a mostenirii,va rog mult ajutati-ma.
Pentru mostenirea bunicii va puteti adresa instantei pentru a costata ca sunt straine de succesiune. Termenul de acceptare curge de la data decesului sau de la data aflarii decesului de catre cele doua fete daca au aflat ulterior.
Multumesc mult pentru sfaturi,pentru mine acel loc e poate siungurul loc in care o mai gasesc pe bunica ,fiinta care ma crescut de la 9 luni,e locul unde am crescut si am cunoscut dragostea de mama,nu am insistat sa imi faca hartii legale pt.apartament pt.ca mi sa parut crud ca ei sa traiasca si eu sa vorbesc de moartea lor ,cati bani am sunt dispusa sa ii dau numai sa nu locuiasca un strain acolo.