avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Afectiune Coree Huntington - pot beneficia de pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Afectiune Coree Huntington - pot beneficia de pensie de invaliditate sau nu?

Buna seara, as dori sa stiu daca boala Coree Huntington ( o boala degenerativa a creierului) este o boala cu care poti fi pensionat sau nu.Pun aceasta intrebare deoarece mi-sa spus ca este o boala in cercetare si nu se pensioneaza cu aceasta boala. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:22, 2 Martie 2012
Intai de toate eu va spun ca incadrarea in grad de invaliditate este de competenta exclusiva a medicului expert al asigurarilor sociale. Prin urmare, ce va spun eu aici sau oricine altcineva pe un alt forum este lipsit de relevanta.

Criteriile si normele de diagnostic clinic, diagnostic functional si de evaluare a capacitatii de munca pe baza carora se face incadrarea in gradele I, II si III de invaliditate se regasesc in HG nr. 155/2011. Accesati link-ul de mai jos si veti afla daca, pentru afectiunea despre care intrebati, persoanele care se adreseaza medicului expert al asigurarilor sociale pot fi incadrate in grad de invaliditate. Aceasta este anexa HG nr. 155/2011.
www.avocatnet.ro/content/con...
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de invaliditate, pensie de invaliditate mari2011 mari2011 va rog daca stie cineva dg. tulburare afectiva bipolara cu depresie severa ,in ce grad de incapacitate de munca se incadreaza . e vb de un barbat de ... (vezi toată discuția)
Care este actul normativ care cuprinde afectiunile medicale in baza carora se poate acorda pensie de invaliditate? mihaibatranu mihaibatranu Care este actul normativ care cuprinde afectiunile medicale in baza carora se poate acorda pensionarea medicala. (vezi toată discuția)
Hepatita c pensie de invaliditate valerica1955 valerica1955 in anul 2006 am fost diagnosticat cu hepatita C, am dreptul la pensie de boala? (vezi toată discuția)