avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care este actul normativ care cuprinde afectiunile ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care este actul normativ care cuprinde afectiunile medicale in baza carora se poate acorda pensie de invaliditate?

Care este actul normativ care cuprinde afectiunile medicale in baza carora se poate acorda pensionarea medicala.
Cel mai recent răspuns: mihaibatranu , utilizator 00:39, 7 Aprilie 2012
Gasiti aici lista afectiunilor pe grad de handicap:
[ link extern ]
@danacj

Va rog frumos sa nu mai postati acest link. Pensia de invaliditate se acorda in urma incadrarii in grad de invaliditate, nu in grad de handicap. Incadrarea in grad de invaliditate si incadrarea in grad de handicap sunt doua lucruri distincte.


@mihaibatranu

Actul normativ este HG nr. 155 /2011 pentru aprobarea criteriilor si normelor de diagnostic clinic, diagnostic functional si de evaluare a capacitatii de munca pe baza carora se face incadrarea in gradele I, II si III de invaliditate, mai exact anexa acestei hotarari de guvern. O gasiti in ''Documente utile'', in drepta paginii, sau accesati link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/con...
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc pentru indrumari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afectiune coree huntington - pot beneficia de pensie de invaliditate sau nu? ContSters71676 ContSters71676 Buna seara, as dori sa stiu daca boala Coree Huntington ( o boala degenerativa a creierului) este o boala cu care poti fi pensionat sau nu.Pun aceasta ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de invaliditate, pensie de invaliditate mari2011 mari2011 va rog daca stie cineva dg. tulburare afectiva bipolara cu depresie severa ,in ce grad de incapacitate de munca se incadreaza . e vb de un barbat de ... (vezi toată discuția)
Anexa hg nr. 155/2011- incadrarea in grade de invaliditate, incarcata in documente utile leuca_luminita leuca_luminita Buna seara tuturor! Va pun la dispozitie in Sectiunea \"Documente utile\" Anexa la HG 155 /2011 pentru aprobarea criteriilor si normelor de diagnostic clinic, ... (vezi toată discuția)