avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt asistent maternal si am absolvit sociologia, pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt asistent maternal si am absolvit sociologia, pot deveni asistent social?

Caut si eu un raspuns competent : Domnilor...sunt asistent maternal de 10 ani. Am absolvit o facultate de SOCIOLOGIE cursuri zi durata 3 ani cu licenta in SOCIOLOGIE. Am vrut sa-mi depun "candidatura" pentru un post de asistent social. Mi s-a spus ca " sociologia nu are atributii in asistenta sociala".. Dupa "stiinta" mea este un raspuns gresit . Conform teoriei parcurse asistenta sociala in RO s-a conturat in perioada interbelica prin stransa legatura cu SOCIOLOGIA, fapt datorat lui D.Gusti care a creat miscarea de cercetare si actiune in domeniul asistentei sociale urbane si rurale. In 1936 tot D.Gusti (sociolog) a infiintat APAS - Asoc.ptr. Progresul Asist.Soc. Noi am avut si cursuri de psihologie...pe cand colegele care au terminat doar PSIHOLOGIA au incadrarea corespunzatoare. Am citit Legea 466 dar nu ma luminez...pentru ca eu nu am lucrat ca asistent social ci ca asistent maternal. Am dreptul sa aspir ???? Sau va rog doar un indiciu unde pot gasii cadrul legal unde sa specifice clar facultatile cu competenta in asistenta sociala. Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:28, 6 Martie 2012
Multumesc mult. Imi pusesem intreabarea retoric!!! Pentru ca 80 % din asistentii sociali din Directie sunt: sociologi (unii fara licenta), psihologi curs de 3 ani care a abandonat cursurile in anul 2...si sunt pe posturi. "Ei" cum au intrat? Pe majoritatea diplomelor scrie cu totul altceva...numai asistenta soc. NU. Atunci care ar fii optiunile mele ?? Trebuie sa mai fac o facultate??? Am citit si eu legea 466 dar nu ma incadrez. La primaria locala este un asistent social care face anchete si dosare...cu o scoala tehnica de veterinari !! Atunci...? Tare as vrea sa stiu ce s-ar putea face ? Adevarul este ca anul trecut am vrut sa-mi intocmesc dosarul pentru un master...dar obligativitatea prezentei la cursuri ar fi impus 2 ani de repaus in activitate si nu-mi permit acum cand trebuie sa-mi sustin propriul copil pentru bacalaureat. Multumesc mult pentru raspuns.
S-ar putea sa fie licentiati in sociologie,psihologie si sa nu fie incadrati pe posturi de asistenti sociali ,ci pe posturi de referenti ,inspectori ,consilieri dar in fapt sa se ocupe de asistenta sociala ,se poarta prin institutiile statului,mai ales pt. cei cu sustinere....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare studii Oana1971 Oana1971 Buna ziua Sunt asistent social principal de 23 de ani si 7 luni, am o diploma de absolvire de Scoala Postliceala Sanitara cu specializarea Medicina-sociala ... (vezi toată discuția)
Recunoastere diplomei de asistent social principal Oana1971 Oana1971 Buna ziua Numele meu este Ioana Constantinescu, lucrez in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov. Sunt asistent social principal de 23 de ani (si 10 ... (vezi toată discuția)
Ce sanse sunt ca sa mai lucrez ca asistent social? prudance prudance Am terminat o facultate (de stat) cu specializarea asistenta sociala acum doi ani. Ni s-a spus ca sunt multe posturi de asistenti sociali in primarii pentru ca ... (vezi toată discuția)