Buna ziua,
Am urmatoarea situatie pentru un PFA:
Domiciliu CI: Craiova
Domiciliu curent: Cluj (chirie)
Domiciliu profesional: Cluj (contract de comodat cu apartamentul cuiva, NU este cel in care locuiesc)
PFA infiintat: Cluj, CAEN 6202 - Consultanta I.T., norma de venit
O sa fiu angajat la o firma cu o parte, carte de munca, cealalta parte, PFA.
Clientii sunt din UE, deci trebuie sa ma inregistrez la Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Ce mi s-a spus pana acum:
Pentru inregistrarea la Administratia Financiara:
- daca vreau sa ma inregistrez in Craiova: pot trimite prin posta ca recomandata, declaratia 220 + copie dupa actele PFA; si atunci, taxele si impozitele le voi plati pe Craiova
- daca vreau sa ma inregistrez in Cluj: copie dupa actul de inchiriere, copie dupa actul de proprietate al proprietarului unde stau cu chirie, si inca cateva (rog completare)
Daca aleg Craiova, si mai tarziu imi schimb adresa din buletin, tot ce trebuie sa fac e sa cer dosarul de la Craiova si sa il depun la Cluj.
Inregistrarea CAS o fac acolo unde ma inregistrez la A.F. indiferent de variantele de mai sus.
Mi s-a dat o adeverinta de la firma unde voi fi angajat pentru a nu plati TVA.
Pentru inregistrare R.O.I.
Numai in Cluj.
Intrebare
As vrea un ghid concret despre urmatorii pasi pe care trebuie sa ii fac in ordinea in care trebuie sa ii fac (am doar PFA-ul inregistrat acum cateva zile). As prefera ca explicatiile sa fie concrete (du-te la X, completeaza Y, fa cerere la Z, depune declaratie lunara/trimestriala/semestriala la XX, etc), fara linkuri catre ordonante sau citate din alte posturi, deoarece in ultima saptamana, am auzit N variante de la N oameni, pe langa ceea ce am citit pe net. Nu am nici un fel de experienta cu limbajul folosit in acest domeniu si as vrea ca raspunsul sa fie accesibil si celor care au nevoie de astfel de informatii fara sa intre in lumea economica, juridica, etc.
Multumesc, si daca am postat unde nu trebuie, rog un moderator sa mute postul.