avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Unde se depune declaratia 220 pentru PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Unde se depune declaratia 220 pentru PFA?

Buna ziua,

Tocmai mi-am inregistrat PFA la Registrul Comertului in judetul Dolj. Domiciliul este in Bals(Olt) dar stau cu chirie in Craiova(Dolj) si tot aici o sa lucrez si ca atare am folosit un contract de comodat ca sa inregistrez PFA in Craiova pentru a nu fi nevoit sa ma duc prin Slatina(Olt) cu actele, etc. Totusi la Fisc in Craiova am depus toate actele mai putin declaratia 220 care mi s-a cerut sa o depun unde am domiciliul. Asa trebuie? Este foarte ciudat. Sediul PFA este in Craiova. De ce nu pot sa depun 220 tot in Craiova?

Va multumesc pentru orice fel de ajutor.
Tiberiu
Cel mai recent răspuns: ContSters87428 , utilizator 13:11, 23 Aprilie 2009

Conform prevederilor art 32 din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, domiciliu fiscal reprezinta:

“a) pentru persoanele fizice, adresa unde isi au domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuiesc efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu;
b) pentru persoanele juridice, sediul social sau locul unde se exercita gestiunea administrativa si conducerea efectiva a afacerilor, in cazul in care acestea nu se realizeaza la sediul social declarat;
c) pentru asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, adresa persoanei care reprezinta asocierea sau entitatea, iar in lipsa unei asemenea persoane, adresa domiciliului fiscal al oricaruia dintre asociati”


In ceea ce priveste persoanele fizice autorizate, fie ca sunt cele ce primesc aceasta autorizatie de la Primarie, sau este vorba de persoane care desfasoara profesii liberale, domiciliul fiscal este adresa unde se afla sediul activitatii sau se desfasoara efectiv activitatea. Conform acestei modificari legislative, persoanele fizice autorizate ar putea plati la Administratia Financiara de la aceasta adresa impozitele, taxele si contributiile datorate bugetului general consolidat in legatura cu activitatea economica autorizata desfasurata sau cu profesia libera exercitata, ramanand ca impozitul pe venit datorat pentru veniturile proprii sa se achite la autoritatea fiscala de domiciliu (domiciliul din cartea de identitate a contribuabilului)


Din varii motive insa, Administratiile Financiare nu aplica prevederea legala intocmai, continuand sa ceara acestor contribuabili depunerea tuturor declaratiilor fiscale la autoritatea de la domiciliu, si nu de la locul desfasurarii activitatii. Se pare ca singura operatiune pe care o accepta totusi autoritatea fiscala de la locul de desfasurare a profesiei liberale sau a activitatii economice este cea de eliberare a noilor Coduri de inregistrare fiscala.


Asadar, indiferent de locul unde domiciliaza, o persoana fizica ce desfasoara activitati economice in mod independent sau are o profesie liberala, trebuie sa depuna la Administratia Financiara de la domiciliul fiscal formularul 070 “Declaratie de inregistrare fiscala pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere”. In cazul persoanelor fizice care exercita profesii libere se depune si o copie a buletinului de identitate, a documentului de autorizare, precum si dovada ca activitatea se desfasoara in locatia respectiva, alta decat domiciliul (contract de inchiriere, act proprietate, contract de comodat). In cazul in care contribuabilul si-a schimbat domiciliul fiscal in alt sector sau alta localitate, acesta trebuie sa depuna alaturi de celelalte acte si o copie dupa Codul de inregistrare fiscala detinut anterior, originalul acestuia fiind in prealabil depus la autoritatea care l-a emis.
Sursa:Avocatnet.ro
Multumesc frumos pentru raspuns dar se pare ca nu se poate decat la domiciliul din buletin. O alta posibilitate este sa fac o copie dupa contractul de chirie si sa o depun impreuna cu declaratia/cererea 050 si astfel sa imi schimb domiciliul fiscal pe Craiova.

Tiberiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului fiscal pentru pfa piatola piatola Am incercat sa imi schimb domiciliul fiscal ca traducator autorizat dintr-o localitate in alta (din TG Mures in Cluj) si pare sa fie foarte anevoios. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare fiscala pfa Lucican2010 Lucican2010 Am inregistrat un PFA in Timisoara si am domiciliul in Bucuresti. Sediul profesional l-am declarat in Timisoara (contract de comodat). Unde trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Schimare domiciliu fiscal persoana fizica catinca_ana catinca_ana Sunt o persona fizica care m-am mutat cu domiciliul de la Suceava la Bacau. La Suceava aveam pe rol niste contracte de inchiriere pentru care ultima rata este ... (vezi toată discuția)