avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot contesta o hotarare judecatoreasca irevocabila?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot contesta o hotarare judecatoreasca irevocabila?

Buna ziua.
Cum pot contesta o decizie judecatoreasca irevocabila? Si cat timp, de la pronuntarea sentintei, am la dispozitie pt a face asta? E vorba de contestarea unui proces-verbal pt ridicare auto. Judecatoarea a scris in sentinta chestii neadevarate ("Petentul a declarat ca...", desi eu nu am facut acele declaratii). In plus, sentinta contine aspecte in care nu s-a folosit aceeasi unitate de masura pt ambele parti, ceva de genul "pt unii muma, pt altii ciuma". Mi-a fost ridicat autoturismul pt o simpla stationare in spic (in unghi fata de bordura), intr-o zona fara indicatoare de interzicere, fara marcaje, nu e nici statie de autobuz, nici trecere pt pietoni... nimic! Am stationat la 60-70 m de intersectie si precizez faptul ca de la masina mea si pana in intersectie (pana chiar in dreptul semaforului) erau masini stationate in spic. Pe celelalte nu le-a ridicat. "Petentul si-a recunoscut fapta, a recunoscut ca nu a stationat paralel cu bordura" - de acord cu asta (se vedea si din fotografia politiei). "Petentul a declarat ca au fost ridicate si celelalte autoturisme" - FALS!!! Nu puteam declara asta, probele foto si video depuse la dosar dovedesc faptul ca NU au fost ridicate si celelalte autoturisme. Judecatoarea a vrut sa mascheze masura discriminatorie aplicata de agentul constatator. Mai precizez faptul ca masina mi-a fost ridicata din Bucuresti, iar eu am masina inmatriculata in provincie - de aici o eventuala tendinta discriminatorie a agentului constatator.
Multumesc anticipat pt raspuns.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
radusb2004, utilizator
Cel mai recent răspuns: radusb2004 , utilizator 11:41, 6 Martie 2012
revizuire sau contestatie in anulare
in cat timp de la pronuntarea sentintei pot face asta?
solutia data unei plangeri contraventionale se ataca cu recurs, in 15 zile de la comunicare..
Judecatoarea mi-a spus: "asteptati acasa ca va va veni sentinta prin posta". Am asteptat vreo 3 luni, nu mi-a venit nimic. M-am dus sa ma interesez si mi s-a spus (de la biroul de relatii clienti) ca "se trimite sentinta prin posta doar daca ai castigat. Daca ai pierdut, nu ti se trimite". Atunci am mers la arhiva si am cerut o fotocopie cu sentinta, sa vad si eu ce scrie acolo. Data sentintei e identica cu data procesului. Repet, eu am luat-o la 3 luni dupa proces, asta pt ca am asteptat "sa-mi vina prin posta", cum mi s-a spus... Am obtinut-o fara sa fac cerere (Tribunalul Bucuresti, eu sunt din provincie, trebuia nu stiu ce taxa de 1 leu platita neaparat la posta unde am domiciliul, era complicat sa merg acasa doar pt a plati o taxa de 1 leu, dupa care sa ma intorc in Bucuresti cu chitanta... asa ca am rugat-o pe femeia de la arhiva sa-mi faca o copie) - deci nu e consemnata nicaieri data inmanarii sentintei.
da, aceea este data pronuntarii..sentinta se comunica indiferent daca ati castigat sau ati pierdut, e obligatorie comunicarea!..daca nu vi s-a comunicat, faceti recurs (e scutit de taxa de timbru) si precizati ca motvele de recurs le veti depune dupa ce va va fi comunicata hotararea. recursul se depune la judecatoria care a dat sentinta si se va judeca la Tribunal. Veti primi citatie acasa cu data procesului.

Alte discuții în legătură

Revizuire - ce sanse am sa castig? Buna ziua, mi-a fost ridicata masina dintr-o parcare semnalizata cu litera P si pe panou erau liniute oblice fata de linia verticala, adica se specifica ca ... (vezi toată discuția)
Revizuire - recurs instanta competenta asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-un proces legat de o hotarare care sa tina loc de act autentic . -Proces deschis la judecatoria orasului F ... (vezi toată discuția)
La cat timp dupa pronuntarea hotararii judecatoresti este obligata judecatoria sa-mi comunice hotararea? lehel_kis lehel_kis Bună!Am şi eu o întrebare:la cât timp după pronunţarea hotărârii judecătoreşti este obligată judecătoria să-mi trimită comunicarea hotărârii ... (vezi toată discuția)