avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire CIC

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva rasp la uramatoarele intrebari.
Am o fetita de 1 an si 7 luni( ma aflu in crestre copil pana la 2 ani), acum sunt insarcinata in 28 sapt..Voi naste in sept pe 19, atunci trebuie sa mi intrerup cic cu primul copil sau beneficiez de ambele cic-uri? Pot intra in crestere copil si cu aceast copil ? Ce ar trebuii sa fac, sa pot primii indemnizatie si pt al doilea copil?
Astept raspunsuri.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: mirelluta_m2005 , utilizator 12:28, 9 Iulie 2012
1. Din datele prezentate inteleg ca primul copil este nascut in 2010.

2. Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 dvs. veti intra in CCC2 imediat ce se va termina CCC1 si veti primi aceeasi indemnizatie ca la CCC1 dar:
- nu mai mare de 3400 lei daca optati pentru CCC2 pana la 1 an;
- nu mai mare de 1200 lei daca optati pentru CCC2 pana la 2 ani.

3. Nu veti mai beneficia de concediu de maternitate pentru al doilea copil.

4. Cand se apropie sa se termineCCC1 (cam cu doua saptamani inainte) faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (anexati si o copie dupa dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).

5. Apoi, cu decizia de prelungire a suspendarii CIM (eliberata de angajator) si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la Primarie unde completati cererea pentru CCC2 (nu mai este nevoie de alte acte).

6. Daca primul copil este nascut in 2011 atunci pe perioada de la nasterea celui de al doilea copil si pana intrati in CCC2 veti primi 600 lei lunar (in plus, peste indemnizatia pentru CCC1).
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc frumos pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil mimioomi mimioomi buna ..am si eu o intrbare..am un copil de 2 ani si mai am unul de 6 saptamani ..tre sa fac din nou toate actele ..sau e suficient o cerere de prelungire a ... (vezi toată discuția)
Informatii privind concediul de crestere a copilului serbanc serbanc Buna ziua!Am un baietel care s-a nascut in decembrie 2011 si sunt in concediu de crestere 2 ani intre timp o sa nasc cel de al 2 lea copil in octombrie 2013 as ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic eionela eionela Buna ziua In momentul de fata sunt in CIC (pentru care am optat 2 ani) pana la data de20.10.2013 si sunt insarcinata din nou, urmand sa nasc la sfarsitul ... (vezi toată discuția)