avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... GARZI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

GARZI

Va rog sa-mi raspundeti daca un medic pensionat mai poate efectua garzi in spital,dupa varsta de 65 ani ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 2 Martie 2012
Decizie nr. 4/2008 a Colegiul medicilor din Romani, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 215 din 20/03.2008

Art.4 (1) In unitatile sanitare publice, inclusiv in cadrul liniilor de garda, continuarea activitatii peste varsta legala de pensionare poate avea loc numai in situatii exceptionale, respectiv deficit de personal medical si numai pe perioada in care postul urmeaza sa fie scos la concurs.
.....
Da, cu avizul Colegiului Judetean al medicilor
Decizia nr.4/2008 - completare
Continuarea activitatii se face cu aprobarea Ministerului Sanatatii Publice si cu avizul Colegiului Medicilor din Romania, aviz eliberat de colegiul teritorial in care functioneaza unitatea medicala in baza urmatoarelor documente:
a) cererea medicului, cu mentionarea expresa a faptului ca este de acord sa desfasoare activitate medicala peste varsta de
pensionare in unitatea medicala respectiva;
b) copie a actului de identitate;
c) certificatul de sanatate care va contine si viza de la medicul psihiatru;
d) copia asigurarii de raspundere civila, pentru greseli in activitatea profesionala, incheiata pentru anul respectiv;
e) dovada efectuarii a minimum 40 de ore de educatie medicala continua in ultimele 12 luni;
f) un referat al autoritatii de sanatate publica, prin care sa fie certificat deficitul de personal la nivelul unitatii medicale respective, inclusiv, daca este cazul, pentru linia de garda, si care sa aiba anexat dovada scoaterii postului la concurs, precum si precizarea datei urmatoare in care postul urmeaza sa fie din nou scos la concurs.
(art.4 alin.2)

Articolul 8 ind.1. — (1) Toate avizele de continuare a activitatii peste varsta de pensionare vor fi emise si eliberate de catre colegiile teritoriale.
(introdus prin Decizia nr. 7 din 18 aprilie 2008 privind completarea Deciziei nr.4/2008 privind continuarea activitatii medicale peste varsta legala de pensionare. )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent medical pensionat AlinaCamelia AlinaCamelia Mai poate participa la concurs in unitate de stat, avind in vedere prevederile OUG 144/2008, art. 22, pct. 6? Dupa iesirea la pensie a mai lucrat inca 3 ani in ... (vezi toată discuția)
Ref. servicii medicale la domiciliu Nevermind Nevermind Buna ziua, O intrebare : Un fost medic, actual in curs de pensionare, dar cu : autorizatie de libera practica, asigurare mall praxix, certificat anual membru ... (vezi toată discuția)
Munca dupa pensionarea la limita de vista de 65 a unui medic specialist SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Un medic specialist se pensioneaza 1 08.2011, la virsta de 65 ani, spitalul de unde s-a pensionat doreste sa continuie colaborarea cu domnia sa; = care sunt ... (vezi toată discuția)