avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... intrebare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

intrebare

daca este o greseala pentru faptul ca judecatorul sindic a dat inceperea procedurii insolventei pentru o datorie prescrisa veche de 5 ani?cum pot scoate firma din aceasta stare?
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
mavexim, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 21:08, 3 Martie 2012
va rog raspundeti-mi si mie,e o incurcatura mare,am nevoie de ajutor
va rog parerea unui consultant.va multumesc
Va pot spune ce ati fi putut face , acum cred ca este tardiv
- Art. 33. - (1) În termen de 48 de ore de la înregistrarea cererii creditorului îndreptăţit să solicite deschiderea procedurii insolvenţei, judecătorul-sindic va comunica cererea, în copie, debitorului.
(2) În termen de 10 zile de la primirea copiei, debitorul trebuie fie să conteste, fie să recunoască existenţa stării de insolvenţă. Dacă debitorul contestă starea de insolvenţă, iar contestaţia sa este ulterior respinsă, el nu va mai avea dreptul să solicite reorganizarea judiciară.


- Art. 8. - (1) Curtea de apel va fi instanţa de recurs pentru hotărârile pronunţate de judecătorul-sindic în temeiul art. 11.
(2) Termenul de recurs este de 7 zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu prevede altfel.

cu mentiunea ca hotararea se comunica prin publicare in BPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia tardivitatii? ContSters40598 ContSters40598 Termenul pravzut de art.33 din procedura insolventei, este un termen imperativ, de decadere? Daca debitorul formuleaza contestatie impotriva cererii de ... (vezi toată discuția)
Cale de atac dupa ce s-a dispus intrarea in insolventa mdcc mdcc Buna ziua, va rog sa ma lamuriti,care este calea de atac dupa ce s-a declarant starea de insolventa a unei societati,apelul sau recursul?Si care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Etapele parcurgerii termenelor pentru faliment sau insolventa helth2010 helth2010 Doresc sa stiu cum ma sa ma pregatesc in vederea contestarii deschiderii procedurii de faliment sau insolventa din partea unui creditor.Cat timp dureaza, cum ... (vezi toată discuția)