avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... obtinere CNP in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

obtinere CNP in strainatate

Buna ziua,
cum poate recupera o persoana cu cetatenie romana si americana CNP-ul daca nu mai are pasaportul sau cartea de identitate romaneasca si locuieste in SUA? La consulatul roman de care apartine s-a suspendat recent serviciul de inscriere a starii civile pe motiv de lipsa de personal. Are nevoie de CNP pentru dosarul de pensie in Romania
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 20:57, 3 Martie 2012
CNP-ul nu se pierde daca expira actele de identitate, el este inscris pe certificatul de nastere.
Ce inseamna ''nu mai are pasaportul sau cartea de identitate romaneasca'': CI predata la obtinerea statutului de CRDS (daca e cetatean roman cu domiciliul in straianatate), expirata, pierduta / pasaport pierdut sau expirat?
Dati va rog mai multe amanunte.
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
Ares-3, moderator
Actele romanesti erau expirate si s-au pierdut in urma unei mutari de domiciliu. Pe certificatul de nastere nu e inscris CNP-ul (persoana are 60 de ani)
E alta solutie decat sa faceti cuiva din tara o procura speciala pentru a obtine un duplicat al certificatului de la primaria de la locul nasterii nu vad - spuneti ca va este imposibil sa rezolvati prin consulat.

Procura speciala trebuie sa cuprinda:
- numele, prenumele si domiciliul celui care mandateaza;
- numele, prenumele si domiciliul celui care este mandatat;
- sa fie precizat ca este vorba despre obtinerea unui duplicat al certificatului de nastere, locul si data incheierii acestuia.

In cazul in care au intervenit modificari in statutul civil (casatorie sau divort) pronuntate in strainatate, am vazut pe site-urile unor primarii ca recomanda sa se ia legatura cu starea civila:
[ link extern ]

Actele de care va avea nevoie cel care va depune cererea sunt:
- cartea de identitate al celui mandatat;
- procura in original - ar fi bine daca ati face-o la consulat, in limba romana ca sa nu mai fie nevoie de traducere, legalizare si autentificare; daca este data la notar trebuie sa contina apostila conform conventiei de la Haga
- vechiul certificat, in vederea anularii.
De cata vreme a plecat persoana din Romania? Ca, functie de perioada in care a plecat, e posibil sa aiba sau sa nu aiba CNP atribuit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere duplicat certificat nastere anyta07grz anyta07grz buna seara/ Fetita mea are varsta de 20 ani este plecata din tara, si-a pirdut certificatul de nastere( i-au fost furate actele certificatul de nastere si ... (vezi toată discuția)
Act de identitate si pasaport expirat pentru cetatean roman cu resedinta in strainatate. CristinaBadina CristinaBadina Fiica mea s-a casatorit in Statele Unite in urma cu cateva luni, locuieste acolo, si a obtinut geen-card-ul. Intre timp i-a expirat Pasaportul iar Cartea de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)