avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... obtinere duplicat certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

obtinere duplicat certificat nastere

buna seara/

Fetita mea are varsta de 20 ani este plecata din tara, si-a pirdut certificatul de nastere( i-au fost furate actele certificatul de nastere si pasaportul), Cum as putea sa ii scot eu certificatl de nastere si apoi pasaportul? Locuiesc in Constanta,
Eu am un certificat de nastere legalizat si copie dupa cartea de identitate.
Astept un raspuns,
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:56, 6 Martie 2012
Încercaţi cu o procură autentică din partea fiicei. Vă poate trimite o astfel de procură de acolo de unde se află, trebuie să fie in formă autentică, in original şi specială adică să specifice clar că trebuie să vă ocupaţi de obţinerea acestor duplicate.
Nu va ajuta acele copii.
Asa cum v-a scris DEDITA MIHAELA, aveti nevoie de procura speciala, care trebuie sa cuprinda:
- numele, prenumele si domiciliul fetei;
- numele, prenumele si domiciliul dvs;
- sa scrie in ea ca va mandateaza pentru obtinerea unui duplicat al certificatului ei de nastere si sa precizeze locul si data incheierii certificatului pierdut (ii spuneti dvs. aceste date de pe copia legalizata).

Dvs. veti merge la Starea Civila cu:
- cartea dvs. de identitate;
- procura in original, de preferinta facuta la consulat sau la ambasada; daca este data la un notar din tara unde este trebuie sa contina apostila conform conventiei de la Haga (sau sa fie supralegalizata, daca tara unde este nu e semnatara a Conventiei) si o traducere a procurii in limba romana, legalizata si autentificata de un notar public.

Obtinerea pasaportului cu procura nu mai este posibila, pentru ca la depunerea cererii solicitantului i se preiau impresiunile digitale si imaginea faciala (OUG 207/2008). Poate obtine pasaportul de la ambasada sau consulatul Romaniei, dupa ce ii trimiteti certificatul de nastere.

Sper ca mai are cartea de identitate :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere anabia anabia buna seara,mi-am pierdut certificatul de nastere,cum ar trebui sa procedez mai departe pentru a avea o copie legalizata a acestuia ?Tin sa precizez ca eu sunt ... (vezi toată discuția)
Obtinere cnp in strainatate ruxyradu ruxyradu Buna ziua, cum poate recupera o persoana cu cetatenie romana si americana CNP-ul daca nu mai are pasaportul sau cartea de identitate romaneasca si locuieste ... (vezi toată discuția)
Documente necesare eliberare pasaport simplu electronic alina_25 alina_25 Care sunt documentele necesare pentru elibererea de pasaport simplu electronic? Multumesc! (vezi toată discuția)