avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... despre pasaport copii (sub 14 ani)
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

despre pasaport copii (sub 14 ani)

Sotul meu lucreaza in Austria si mi-a lasat procura precum ca pot pleca cu copilul din tara(copilul are 4 ani) si trebuie sa-i fac pasaportul. Am nevoie si de buletinul tatalui pentru eliberarea pasaportului? Desi am procura semnata de el.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:39, 2 Martie 2012
Conform precizarii facute de Directia Generala de Pasapoarte de pe situl Ministerului Administratiei si Internelor,citez: " Paşaportul nu se mai obţine prin procură... Aceştia trebuie să depună cererile personal, atât în ţară, cât şi în străinătate, eliminându-se posibilitatea obţinerii paşaportului prin procură."
Ca si o concluzie cred ca este nevoie de buletinul tatalui. Ati putea sa va interesati in schimb daca nu puteti sa va prezentati cu buletinul scanat si imprimat al tatalui, adica daca este necesar buletinul in original.
Este necesara prezenta ambilor parinti sau daca nu se poate trebuie ca parintele care se prezinta la serviciul pasapoarte cu minorul sa prezinte procura speciala sau declaratia de acord a celuilalt parinte in original.
Declaratia pentru iesirea din tara este altceva si in mod normal, notarul care a intocmit-o trebuia sa solicite si pasaportul copilului pentru a scrie datele de identificare ale acestuia. Cam bizar...
Detalii aici:
[ link extern ]
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minor sub 14 ani lucia70 lucia70 Buna ziua Am un copil minor sub 14 ani , sunt divortata , iar prin hot.jud.copilul mi-a fost incredintat mie . Cu tatal copilului sunt in relatii foarte ... (vezi toată discuția)
Pasaport lorry10 lorry10 Buna ziua, as dori sa aflu conditiile pt eliberarea pasaportului pt fiul meu in varsta de opt ani.Am divortat de sotul meu,am castigat custodia copilului,am ... (vezi toată discuția)
Prezenta ambilor parinti, actualmente in strainatate, pentru reinnoire pasaport minor in romania IulianL IulianL Buna ziua O familie compusa din mama,tata si o fata de 15 ani, toti cetateni romani cu acte romanesti dar rezidenti in Italia trebuie sa reinoiasca ... (vezi toată discuția)