avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Esalonare la plata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Esalonare la plata

In urma unui control fiscal ]ncheiat in 2012, la o societatae s-a stabilit o anumita suma de plata, suma formata din TVA, impozit pe dividente, majorari de intarziere si penalitati.
Acest contribuabil poate beneficia de prevederile OUG 29/2011 cu modificarile aduse de OG 30/2011, adica un grafic de esalonare cu amanarea la plata a penalitatilor si a 50% din majorari? Daca va respecta graficul de esalonare atat penalitatile cat si majorarile de intarziere vor fi anulate conform art 17 indice 1din OUG 29/2011?
Multumesc anticipat pentru ajutor si lamuriri!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:51, 3 Martie 2012

OUG 29/2011
Articolul 3 - Obiectul esalonarii

(2) Esalonarea la plata nu se acorda pentru:
a) obligatiile fiscale in suma totala mai mica de 500 lei in cazul persoanelor fizice si 1.500 lei in cazul persoanelor juridice;
b) obligatiile fiscale care au facut obiectul unei esalonari acordate in temeiul prezentei ordonante de urgenta, care si-a pierdut valabilitatea;
c) obligatiile fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala cu termene de plata dupa data eliberarii certificatului de atestare fiscala;
d) obligatiile fiscale care, la data eliberarii certificatului de atestare fiscala, intra sub incidenta art. 116 din Codul de procedura fiscala, in limita sumei de rambursat/de restituit/de plata de la buget;
e) obligatiile fiscale de a caror plata depinde acordarea sau mentinerea unei autorizatii, acord ori alt act administrativ similar, potrivit legii;
f) creantele stabilite de alte organe decat cele prevazute la art. 1 si transmise spre recuperare Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, potrivit legii;
g) amenzile de orice fel care se fac venit la bugetul de stat.

Eu n-as zice ca penalitatile se regasesc art 2...ati putea incerca:) daca va incadrati la litera a)

Buna ziua!

Scutirea sau reducerea de penalitati de intarziere se acorda pentru obligatiile fiscale restante la 31 august 2011..
Doar penalitatile de intarziere se anuleaza sau se reduc (in cazul dvs. nu se mai pot anula deoarece s-a depasit termenul de 31 decembrie 2011, se pot numai reduce).
Dobanzile vor trebui achitate neconditionat, reglementarea facand referire doar la penalitati de intarziere nu si la dobanzi.
Potrivit OG29/2011, se vor stinge cu prioritate obligatiile principale in ordinea vechimii lor si apoi accesoriile in ordinea vechimii acestora.

Cu stima.
Multumesc pentru lamuriri.
OUG nr. 29/2011 a fost modificata prin OG nr. 30/2011 si s-a introdus art. 17^1

Amânarea la plată a penalităţilor de întârziere

(1) Pe perioada eşalonării la plată, penalităţile de întârziere, aferente obligaţiilor fiscale eşalonate, se amână la plată prin decizie care se comunică contribuabilului odată cu decizia de eşalonare la plată.

(2) Garanţiile prevăzute la art. 9 alin. (9)–(11) trebuie să acopere şi penalităţile de întârziere, precum şi majorările de întârziere amânate la plată.

(3) În situaţia în care eşalonarea la plată se finalizează în condiţiile art. 10 alin. (4), penalităţile de întârziere, precum şi majorările de întârziere amânate la plată se anulează prin decizie care se comunică contribuabilului odată cu decizia de finalizare a eşalonării la plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie esalonare la plata in urma inspectiei fiscale artema artema Buna ziua, In urma unui control de fond ce a acoperit perioda 2012-2016, s-a constatat un debit suplimentar pe TVA de 1.303.724 RON, care a generat majorari ... (vezi toată discuția)
Esalonare obligatii fiscale persoane fizice elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua,am primit azi un plic de la directia taxe si impozite prin care sunt somata sa platesc in 15 zile impozitul la masina+vreo doua amenzi si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Datoriile la fisc excelenta32 excelenta32 buna ziua! am o societate la care am suspendat activitatea la 31 decembrie 2010 pe o perioada de 3 ani. Am ramas insa cu niste datorii la fisc (forfetarul pe ... (vezi toată discuția)