avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa expirarea unui contract pe durata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa expirarea unui contract pe durata determinata

Buna seara,am o intrebare am lucrat 7 luni fara intrerupere la o firma cu contract pe durata determinata.Inainte de aceste 7 luni am lucrat la alta firma. Am o intrerupere in munca de o saptamana intre aceste 7 luni si perioada lucrata la cealalta firma.
Beneficiez de somaj la expirarea contractului de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:48, 14 Februarie 2013
daca ai 12 luni lucrate in ultimele 24 luni beneficiezi de somaj.important e sa mergi cat mai repede sa duci actele la somaj.
1. - Incetarea CIM pe perioada determinata la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat (art.56 (1), lit.i) din Coduil muncii) va permite sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

2. - Daca va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 10 zile de la data incetarii CIM veti putea beneficia de indemnizatie de somaj de la data incetarii CIM.
- Daca va inregistrati mai tarziu (dar nu mai mult de 12 luni) veti putea beneficia de indemnizatia de somaj de la data inregistrarii.
Daca ar fi fost vorba de (ex.):
- 23 de luni lucrate in ultimele 24,
- intrare in somaj si beneficiere de ajutor de somaj timp de 2 luni,
- apoi un contract de munca semnat pe 3 luni pe perioada determinata cu posibilitatea de prelungire pe perioada nedeterminata
- iar dupa 3 luni angajatorul nu activeaza prelungirea,
- se poate relua ajutorul de somaj?

Deci daca semnez un contract pe perioada determinata, dar pe o perioada pana in maxim 12 luni pot relua ajutorul de somaj - iar daca semnez un contract pe mai mult de 12 luni (cazul unui contract pe perioada nedeterminata) si sunt concediat in perioada de proba nu mai pot relua primirea ajutorului de somaj?
Dar ce se poate intampla in cazul in care se semneaza contract pe perioada nedeterminata, se depaseste si perioada de proba (sau perioada determinata initiala) si dupa (de ex.) 5 luni se produce o concediere prin desfiintarea postului de munca?
Se poate re-intra in somaj?
Ati primit raspunsuri la aceste intrebari pe
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta sorri sorri Care este termenul pentru contractele pe perioada determinata? Lucrez la o firma privata si am fost angajata cu contract pe perioada determinata de 7 ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)
Angajare in timpul somajului ContSters103795 ContSters103795 18.o8.2008 pana la 31.07.2009 somaj. 01.08.2009 pana la 31.08.2009 angajat. mai pot beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)