Buna ziua m-am angajat si eu de doua luni si acum am aflat ca sunt gravidabeneficiez si eu de prenatal ?Daca nu beneficiez cum fac pot sa ma intorc la servici dupa ce nasc sa continui pana fac 12 luni si dupa accea sa intru in prenatal ?Multumesc
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului sa aveti realizate timp de 12 luni venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau sa va flati intr-una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Astfel , de exemplu, daca data prognozata a nasterii este in octombrie 2012 , atunci perioada de referinta, cea luata in calcul , este octombrie 2011 - octombrie 2012. Aceasta ar fi perioada in care trebuie sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit.
in speta, daca lucrati de 2 luni .... nu veti putea beneficia de indemnizatia pentru CCC intrucat la data nasterii nu aveti 12 luni in care ati realizat venituri supuse impozitului pe venit.
am lucrat 10 ani apoi am avut somaj si 2 ani am lucrat dar fara carte de munca apoi am plecat si m-am angajat cu carte de munca adica doi ani am stagnat cu cartea de munca .dar si daca nasc si ma intorc la servici si continui tot nu pot sa beneficiez de indemnizatie
Buna ziua
byta
inainte sa ma angajez unde lucrez acum am lucrat in alta parte,dar am facut o pauza de aproximativ 9 luni.ce vreau eu sa stiu e ca daca as dori sa imi platesc ... (vezi toată discuția)