avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... OCPI nu avizeaza documentatia primariei
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

OCPI nu avizeaza documentatia primariei

Am o sentinta definitiva si irevocabila care obliga comisia locala si judeteana sa-mi emita un titlu de proprietate pentru un teren a carui amplasament a fost stabilit de expert desemnat de judecatorie.Sentinta am depus-o la primarie drept pentru care mi s-a intocmit proces verbal de punere in posesie.In 11luni nu am primit titlul din cauza ocpi care refuza sistematic sa avizeze documentatia depusa de primarie pe motiv pe care am inteles eu ca nu are plan parcelar.Pe undeva mi se sugereaza sa platesc eu intocmirea planului parcelar ceeace presupune o suma care intrece cu mult valoarea terenului.Am adus la cunostnta prefecturii.prefectura trimite primariei.primaria se adreseaza ocpi si tot asa la infinit...Dincolo de vinovatii perdantul sunt eu .Executorul judecatoresc mi-a spus ca in urma unui onorariu destul de substantial ,platit initial de mine- nu poate decat sa someze cele doua comisii si eventual sa le amendeze pentru intarziere.Ma gandesc sa chem in judecata cele doua comisii dar si ocpi pentru nerespectatrea unei hotarari judecatoresti.O fi bine?Rog ca cineva cu cunostinte in materie sa-mi spuna ce legi si articole din acestea sa invoc in sprijinul meu .Multumesc foarte mult pentru eventuala indrumare.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:54, 3 Martie 2012
Institutia care nu respecta cuprinsul hotararii judecatoresti este comisia locala si judeteana ci nu OCPI. Va puteti prevala de dispozitiile cuprinse in art.24 privind obligatia executarii coroborate cu disp.art.25 din legea nr. 554/2004
Acesta este unul din motivele pentru care este obligatorie avizarea expertizelor tehnice judiciare de către OCPI. Primăriile nu mai au planuri parcelare actualizate , în parcela respectivă au fost înscrise tarlale cu nr.cadastrale, având documentaţii cadastrale conforme cu noile măsurători(noi, fiind un cuvânt relativ).iar primăriile nu şi-au actualizat planurile. Deci, primăria trebuie somată să facă această actualizare, vizată şi acceptată de OCPI. În niciun caz nu vă poate obliga pe d-voastră să faceţi aşa ceva. Faceţi scris o adresă către primărie şi cereţi acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan parcelar: cum aflu adresa unui proprietar de tarla? marietka marietka CUI MA ADRESEZ SA POT AFLA ADRESA PROPRIETARILOR DINTR-O TARLA,DINTR-O LOCALITATE RURALA.VREAU SA STIU IN CE MASURA ESTE LEGAL SA CUNOSC PROPRIETARII,SA LE POT ... (vezi toată discuția)
Parcelare platita de mine, impiedicata de primarie Bazavan Bazavan AQm si eu o problema care cred ca se intilneste mai rar.anul trecut,in luna mai am cumparat un teren care este ocupat in parte de altcineva si neclaritatile ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare a titlului de proprietate andrufl andrufl Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma ajutati intr-o problema destul de urgenta. Bunica mea, conform legii 18/1991, a revendicat terenurile ce-i revin de ... (vezi toată discuția)