avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Poprire cont pentru amenzi 'neplatite'
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Poprire cont pentru amenzi 'neplatite'

Salut,
Am primit zilele trecute un email de la banca cum ca mi s-a pus poprire pe cont pentru niste amenzi de circulatie neplatie catre primaria Botosani. Amenzile au fost defapt platite la timp, si au fost platite la primaria Iasi. Am scos o dovada de la primaria Iasi pentru plata amezilor, am trimis-o prin cineva la primaria Botosani, dar deja banca a facut transferul banilor, ceea ce mi se pare un abuz incredibil.
As vrea sa stiu daca vi se pare normal lucrul asta si daca am sanse sa castig daca as da in judecata primaria Botosani.
Multumesc

Inca un detaliu: De la primaria Botosani nu am primit nici o instiintare pentru infiintarea popririi.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
luc80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:32, 4 Martie 2012
eu as da in judecata banca - pentru ca mi-a afectat contul inainte de a-mi lamuri eu problema si fara a-mi da posibilitatea sa ma apar (pe calea unei contestatii la executare)
asa este, un abuz din cauza bancii.
Eu nu vad neaprata banca (EDITAT denumirea bancii) vinovata, o vad mai mult ca un simplu executant. Ba chiar ar trebui sa le multumesc ca mi-au trimis email ca am poprire pe cont, lucru care in mod normal ar fi trebuit facut de catre primarie.

Am mai cautat pe net legi referitoare la poprire si zice asa:
"Art. 456
In termen de 15 zile de la comunicarea popririi, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor, de la scadenta acestora, tertul poprit este obligat:
a) sa consemneze suma de bani sau, dupa caz, sa indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite si sa trimita dovada executorului, in cazul popririi prevazute la art. 453 alin. 1;
b) sa plateasca direct creditorului suma retinuta si cuvenita acestuia, in cazul popririlor prevazute de art. 453 alin. 2. La cererea creditorului suma ii va fi trimisa la domiciliul indicat sau, daca este cazul, la resedinta indicata, cheltuielile de trimitere fiind in sarcina debitorului.
Daca sunt infiintate mai multe popriri, tertul poprit va proceda potrivit alin. 1, comunicand, dupa caz, executorului ori creditorilor aratati la lit. a) si b) din acelasi alineat numele si adresa celorlalti creditori, precum si sumele poprite de fiecare in parte. "

[ link extern ]

Deci ei doar s-au comformat, am avut 15 zile de la infiinatarea popririi sa rezolv problema, doar ca n-am stiut de ea.
Din mail-ul bancii am aflat ca poprirea a fost infiintata pe 9 feb,banca a primit instiintarea pe 17 feb, eu am primit mail de la banca pe 22 feb, dovada am trimis-o catre primarie pe 29 feb, dar transferul banca-primarie s-a facut pe 28 feb.

Eu vad vinovat primaria pentru ca:
1. Amenzile au fost platite la timp, trebuiau doar sa verifice mai bine, poprirea nu trebuia facuta.
2. Nu am primit nici o instiintare de la ei pentru infiintarea popririi.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Banca nu a facut altceva decat sa execute o poprire pe cont. Sigur nu are nicio vina in toata afacerea asta. Probabil exista un titlu executoriu in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire vs. comisioane bancare Monica H. Monica H. O salariata are infiintate 4 popriri asupra veniturilor sale. Pentru fiecare poprire , societatea achita catre banca un comision de 4 lei . Asta inseamna 16 ... (vezi toată discuția)
Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)
Poprire salariat rrramor rrramor Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a popririi din partea Directiei de Impozite si Taxe pentru niste amenzi de circulatie neplatite ale unui salariat. ... (vezi toată discuția)