avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Poprire vs. comisioane bancare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Poprire vs. comisioane bancare

O salariata are infiintate 4 popriri asupra veniturilor sale. Pentru fiecare poprire , societatea achita catre banca un comision de 4 lei . Asta inseamna 16 lei luna comisioane bancare. In 12 luni rezulta 192 lei. Cum isi poate recupera societatea aceste sume?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 12:49, 20 Februarie 2013
Buna ziua,

Conform art. 456 din Codul de procedura in vigoare pana la 15 feb (banuiesc ca executarea a inceput inainte de 15 feb)
(1) În termen de 15 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadenţa acestora, terţul poprit este obligat:
a) să consemneze suma de bani sau, după caz, să indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite şi să trimită dovada executorului, în cazul popririi prevăzute la art. 453 alin. (1);
b) să plătească direct creditorului suma reţinută şi cuvenită acestuia, în cazul popririlor prevăzute de art. 453 alin. (2). La cererea creditorului suma îi va fi trimisă la domiciliul indicat sau, dacă este cazul, la reşedinţa indicată, cheltuielile de trimitere fiind în sarcina debitorului.

(2) Dacă sunt înfiinţate mai multe popriri, terţul poprit va proceda potrivit alin. (1), comunicând, după caz, executorului ori creditorilor arătaţi la lit. a) şi b) din acelaşi alineat numele şi adresa celorlalţi creditori, precum şi sumele poprite de fiecare în parte.

Rezulta ca nu dvs., in calitate de tert poprit, trebuie sa suportati aceste sume, ci debitorul. Eu va sfatuiesc sa discutati cu executorul judecatoresc care a dispus poprirea si sa aflati daca poate trece aceste sume ca cheltuieli de executare direct in procesul-verbal de cheltuieli al executarii deja incepute, si sa va remita dvs sumele de bani, ori daca e nevoie sa faceti dvs o actiune distincta.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen 5 zile sau 15 zile in cazul somatiei ? desirelia75 desirelia75 daca inceperea executarii silite a fost admisa in 2012, somatia trimisa catre un tert poprit are loc in 2014, cate zile trebuie sa astept pana aceasta va ... (vezi toată discuția)
Poprire cont pentru amenzi 'neplatite' luc80 luc80 Salut, Am primit zilele trecute un email de la banca cum ca mi s-a pus poprire pe cont pentru niste amenzi de circulatie neplatie catre primaria Botosani. ... (vezi toată discuția)
Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)