avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl fara angajati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl fara angajati

poate sa existe un srl cu profil agricol fara angajati.
:(
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 17:33, 8 Martie 2012
raspuns corect: DA poate sa relizeze activitate si fara salariati.

referitor la venituri verificati certificat constatator activitati autorizate.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
olden, utilizator
Asociatii pot lucra in cadrul SRL-ului fara nici o alta formalitate.
neutra a scris:

Asociatii pot lucra in cadrul SRL-ului fara nici o alta formalitate.

Asociatii pot derula activitatile lucrative statutare fara nici o formalitate, dar aceasta nu inseamna ca pentru veniturile individuale realizate anumite reglementari nu ii obliga la plata unor contributii ori impozite.
De ex.
-In situatia in care nu sunt asigurati CAS, vor trebui sa incheie contract cu Casa AS.
-In situatia in care nu au alte venituri din CIM ori PFA/II ori similare vor trebui sa contribuie la FNUASS
-Asigurarea catre ANOFM este optionala.
-Pentru Profitul realizat vor trebui sa plateasca impozit 16%, iar pentru ridicarea Dividendelor alte 16% la Profitul Net repartizat ca Dividend, adica 29,44% in total.
*De retinut ca la SRL este necesara tinerea contabilitatii in partida dubla, intocmirea si S.F.A.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende - impozit szleventee szleventee Buna, Am inteles ca intr-o firma platitoare de impozit pe venit, in total dividendelor se aplica un impozit de 2%(imp. venit)+16%(imp. dividende). Este ... (vezi toată discuția)
Pfa si administrator srl tanguera tanguera Buna ziua Am un SRL la care sunt administrator si asociat cu 95%. Al doilea asociat detine 5 %. As dori sa desfasor niste activitati ale caror coduri ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unei florarii luizaaa luizaaa buna ziua!s dori sa deschid o florarie si nu stiu ce este mai bine :o societare (SRL)sau un PFA?ce acte si avize imi trebuie sa deschid? (vezi toată discuția)