avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii sanatate si pensii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii sanatate si pensii

Sunt angajat al unei firme cu CIM full-time, perioada nedeterminata. In paralel am infiintat un PFA. Trebuie sa platesc contributii de sanatate si pensii pentru veniturile obtinute ca PFA? Nu am incheiat niciun contract cu CASS sau Casa de Pensii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lianar , utilizator 14:47, 4 Martie 2012
Trebuie sa incheiati contract cu casa de sanatate si sa platiti contributii de 5.5 % din venitul net sau norma de venit. Pentru ca aveti si un contract de munca NU sunteti obligata sa platiti contributii la casa de pensii.
Va multumesc pentru informatie!
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
lianar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii cami6891 cami6891 Buna, Sunt angajata cu CIM part time la o soc. com. si mai am si un contract de colaborare cu un broker de asigurare avand PFA. Pentru acesta emit factura si ... (vezi toată discuția)
Pfa obligatii fiscale alecramm alecramm buna ziua , am mai avut aceasta intrebare si am uitat sa fac precizarea PENSIONAR - PFA cu contract de servicii va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Angajat la doua firme. Alex_29 Alex_29 Daca sunt angajat full-time la o firma ce imi plateste taxele (CAS/CASS etc) si doresc sa ma angajez in paralel part sau full time la o a doua firma, a doua ... (vezi toată discuția)