avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura de la firma offshore
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura de la firma offshore

Buna ziua,am primit o factura pentru consultanta IT de la firma ofshorre iar cei de la finante nu accepta sa o considere la cheltuieli deductibile si-mi cer impozitul pe profit la ea,ce trebuie sa fac?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Michael65 , utilizator 21:46, 24 Noiembrie 2012
nu este deduxctibila decit daca faceti dovada EXECUTARII serviciului prestat precum si necesitatea lui.
In plus, daca nu exista un tratat de dubla impunere cu tara de rezidenta a firmei offshore (de exemplu Seychelle) atunci aveti obligatia de a opri 16% din suma respectiva si a o plati catre buget.
daca este emisa dintr-o tara cu care avem tratat (de ex. Cipru, desi este impropriu spus ca ar fi offshore), atunci este deductibila 100% si se impoziteaza in Cipru.
In plus, in ambele cazuri aveti nevoie de certificat de rezidenta fiscala - de ex, firmele din Delaware pot functiona si fara certificat de rezidenta fiscala insa ele nu beneficiaza de prevederile tratatului de evitare a dublei impuneri.

din ce tara este emisa factura?
Firma are sediul in Delaware si a fost trimisa prin posta din Paris.Ro are tratat de evitare a dublei impozitari cu SUA,iar Delaware face parte din acest stat.
o avea tratat dar aveti nevoie ca firma din delaware sa aibe rezidenta fiscala in USA. IN mod normal, acestea nu sunt si rezidente fiscal deoarece nu doresc sa achite impozite in USA.
cereti certificat de rezidenta fiscala.
Da multumesc si o zii buna sa aveti.
dvs. sunteti inscris in ROI , furnizorul la randul lui ?

Alte discuții în legătură

Paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore Monica Baiceanu Monica Baiceanu Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute? In perioada asta fiscal ... (vezi toată discuția)
Societatea comerciala cu actionar majoritar o firma offshore roxel roxel vreau sa infiintez o societate comerciala care o sa aiba ca actionar majoritar o firma offshore, ma poate ajuta cineva cu ce acte ar trebui sa am pentru firma ... (vezi toată discuția)
Infiintari firme offshore cosminculea cosminculea Ma intereseaza cateva societati serioase care se ocupa de infiintarea de firme offshore. De asemenea ma intereseaza costul infiintarii unei astfel de firme si ... (vezi toată discuția)