avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... despre schimbarea numelui
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

despre schimbarea numelui

Sunt divortata de 8 ani, copii mi-au fost incredintati mie, apoi am avut un alt proces de reancredintare, care l-am castigat dar in aceeasta sentinta nu mai scrie nimic despre drepturile tatalui la adresa copiilor.
Acum fetita a facut 14 ani si trebuie sa ii fac buletinul, ea doreste ca sa ii schimb numele, din al tatalui sa treaca pe numele meu, deoarece mereu se fac greseli de tipar in acte, ba carnetu e pe alt nume lipseste o litera, ba abonamentul, ba in catalog, si doreste sa nu mai aiba astfel de situatii. eu vreau sa o ajut mai ales ca e dorinta ei. in aceasta situatie cred ca nu mai e nevoie de acordul tatalui....avand in vedere ca e in tutela mea definitiva si e dorinta ei.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:53, 4 Martie 2012

Acordul nu este necesar in cazul in care celalalt parinte este pus sub interdictie ori este declarat judecatoreste disparut sau decazut din drepturile parintesti. Aveti nevoie de acordul tatalui chiar daca aveti copilul in incredintare, daca nu vi-l da, apelati la instanta si dovediti ca e in interesul copilului.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!decaderea din drepturile parintesti cleomicu cleomicu Scuze ortografia din titlu (Parintesti) Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un raspuns sau sfat in problema urmatoare? De curand am primit tutela ... (vezi toată discuția)
Exercitarea de drepturi doar de catre unul dintre parinti codreamaria codreamaria #-o in urma divortului fetita a fost incredintata tatalui si baiatul mamei.fetita a stat la tatal ei 5 ani apoi a venit la mama pentru ca tatal ei nu a avut ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului dupa divort ale2012 ale2012 buna ziua.sunt casatorita de 5 ani si am o fetita de 3 anisori.intrebarea mea este urmatoarea daca eu vreau sa divortez de sotul meu si el e de acord ca si ... (vezi toată discuția)