vreau sa stiu daca sa stabilit la termenul urmator proba cu inscrisuri si martori pot la alt termen sa aduc inscrisurile ca proba?adica mai exact pot sa depun inscrisuri ca proba pe toata perioada litigiului de munca sau numai la termenul urmator?
Daca as fi stat sa scriu si despre administrarea probelor in instanta (corect, am scris despre propunerea probelor;) ) , atunci ar fi trebuit sa scriu o gramada de randuri ... ma abtin sa comentez faptul la cata procedura civila stiu avocatii sau consilierii juridici ... :)
În practica judiciară se procedează mai întâi la administrarea dovezilor şi apoi la administrarea contradovezilor. Astfel, mai întâi se ascultă martorii propuşi de reclamant şi apoi cei propuşi de pârât. Privind această regulă trebuie să avem în vedere şi dispoziţiile art.167 alin.3 C.proc.civ., care prevăd că dovada şi dovada contrarie vor fi administrate pe cât cu putinţă în acelaşi timp, dispoziţii ce au caracter de recomandare , instituite de legiuitor pentru a garanta celeritatea procesului civil, iar pe de altă parte pentru a combate eventualele încercări ale unor justiţiabili de a-şi administra unele probe în ultimul moment în scopul de a surprinde partea potrivnică .
Remarc faptul ca sunteti extrem de nelamurit in continuare, desi doamna Romascanu a explicat foarte clar care este diferenta intre teorie si practica in privinta intrebarii puse de dvs.
1. La primul termen reclamantul nu a fost legal citat (=lipsa de procedura). Si in practica si in teorie, atunci cand este lipsa de procedura instanta nu are voie sa discute nimic, acorda un nou termen, punct! In cazul dvs. instanta a discutat si admis probele, desi reclamantul nu era legal citat!!!
2. Solicitati instantei, la cel de-al doilea termen, sa puna in vedere reclamantului sa-si indeplineasca obligatiile procedural civile, in sensul depunerii si comunicarii inscrisurilor cu care intelege sa-si dovedeasca actiunea. In fond, dvs. depuneti inscrisuri in contraproba! La acest termen,prin urmare, nu puteti depune acte decat orientativ si va recomand sa spuneti acest lucru intantei!
3. Asteptati sa fie audiati martorii si, in functie de ceea ce spun acestia, depuneti inscrisurile; de asemenea, daca instanta, dupa audierea martorilor, va solicita sa depuneti inscrisurile, le depuneti pe toate!
Aveti extrem de mare grija sa nu vi se dea cuvantul pe fond inainte de a depune toate inscrisurile!
4. Daca nu le-ati depus pe toate si cauza a ramas in pronuntare, nu va faceti foarte mari probleme, proba cu inscrisuri poate fi administrata si in caile de atac, respectiv in apel si in recurs iar martorii pot fi audiati si in apel!
5.Spuneti drept, aveti sau nu avocat?
6. Daca mai aveti nelamuriri, cititi toate raspunsurile doamnei Romascanu, sunt scurte si la obiect! Mult succes!
am avocat!el mi a zis sa nu depun acum inscrisurile noastre la termenul asta chiar daca e termen pt administrare de probe cum a precizat instanta la termenul trecut..dar avocatu meu vrea ca la termenul asta unde este si proba cu martori,sa facem si un interogatoriu reclamantei si sa il trimitem sa raspunda pina la urmatorul termen la intrebarile noastre ca e pers juridica si apoi in functie de raspunsurile lui sa depunem inscrisur,ca sigur va minte cu ceva si sa il prindem cu minciuna cu depunerea de inscrisuri dupa ce raspunde el lainterogatoriul nostru,daca depunem acum inscrisuri va sti ce sa raspunda,dar in lipsa va minte sigur,stiu astai..cum am zis reclamanta abia acum la termenyul asta depune o parte din inscrisuri..de unde sa stiu eu ce sa depun acum daca nu am luat inca la cunostinta de inscrisurile lui?merg pe intuitie?
Citare martori
toy_story
Buna ziua,
Instanta ne-a solicitat sa aducem martori intr-un proces pe litigiu de munca, si ne-a solicitat expres lista in 5 zile.
Ce se intampla daca nu o ... (vezi toată discuția)
Probe proces
mihailaurentiu
Buna ziua.Am un proces pe litigii de munca,am depus concluzii scrise cu o luna inainte de termenul de judecata,parata a depus intampinare prin fax cu o zi ... (vezi toată discuția)