avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0,43 - consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0,43 - consecinte

Buna, am fost oprit de politia rutiera,in aerul mi sa aratat alcoolemie de 0,43 mg/l
am dat si sange, inca astept rezultatul,am consumat aproape 7 beri, si sunt , este prima mea problema cu legea, deci niciodata nu am condus beat, si as vreau sa stiu la ce pot sa astept, inchisoare, dosar penal...etc.
Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Snoop88 , utilizator 08:30, 5 Martie 2012
Va trebui sa asteptati rezultatul alcoolemiei din sange. De obicei stiu ca alcoolemia din sange este mai mare decat cea din aerul expirat. Am vazut o speta in care alcoolemia din aerul expirat a fost 0,3. Dupa prelevarea probelor biologice s-a determinat ca alcoolemia din sange a fost 0,6. Conform legii actuale, pragul alcoolemiei pentru infractiune este de 0,5. O alcoolemie de 0,5 inseamna suspendarea permisului si pedeapsa cu inchisoarea de la 1-5 ani. Fiind prima abatere si daca nu ati mai avut probleme cu alcoolul si Politia, nu cred ca se va ajunge la pedeapsa cu inchisoare. Anularea permisului si poate o pedeapsa cu suspendare. Insa asteptati si opiniile colegilor care pledeaza pe penal, eu fac civil si comercial. Insa contactati si personal un avocat. Mult succes
Va Multumesc foarte mult, va doresc numai bine!
Potrivit dispoz. art. 87(1) din O.U.G. 195/2002 ” Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (1) se sancţionează şi persoana care conduce un autovehicul sau un tramvai şi care se află sub influenţa unor substanţe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
(4) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unei persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoare de la 2 la 7 ani.”
Daca in aerul expirat aveati 0,43, sigur in sange veti avea peste limita legala, adica peste 0,8 g/l alcool, fapt care va atrage sanctionarea dvs. pe latura penala.
Fiind la primul contact cu legea penala, este posibil sa primiti o amenda sau cel mult o pedeapsa cu inchisoare, cu suspendarea executarii acesteia.(functie de circumstante)
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie ContSters157205 ContSters157205 am si eu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva am fost oprit intro noapte de sambata spre duminica de un agent de circulatie avand o alcoolemie de 0.59 in ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan silipovici silipovici ce pedeapsa as putea lua pt conducere auto cu o alcoolemie de 1,17% la alcooltest?la sange nu stiu cat mia iesit .. am cva sanse sa scap doar cu amenda penala? ... (vezi toată discuția)
Salll.. Garyy Garyy Sunt mihai si am 22 de ani ...am fost prins acum 3 zile de catre politia rutiera in trafic .cu o alcoolemie de 0,61 in aerul espirat...si mi sau recoltat probe ... (vezi toată discuția)