avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... furtul de identitate comercial/de afaceri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

furtul de identitate comercial/de afaceri

Buna ziua. Ma numesc O.V si sunt din Bucuresti. In 2008 am primit o somatie, si continui sa primesc, din partea bancii , cum ca fratele meu, care este bolnav psihic de la varsta de 6 ani si internat intr-un spital de boli mintale, a facut un credit de mii de euro. Evident a fost victima unui furt de identitate deoarece este imposibil ca fratele meu sa fi facut un credit. Ce credeti ca trebuie facut in acest caz? Unde sa ma adresez si in ce mod?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: anitsirc , utilizator 11:36, 5 Martie 2012
Fratele dvs. daca are probleme de sanatate mintala, nu are discernamant, presupun ca are si un tutore legal, care de obicei este cineva din familie.
In functie de gravitatea bolii fratele este, poate si trebuie sa aiba un reprezentant legal care sa actioneze in numele lui.
Pentru siguranta dvs.:
Verificati cine era reprezentantul legal al fratelui in perioada in care s-a contractat creditul.
Intrebati persoana daca a facut vreun credit.

Nu stiu cum lucreaza Banca.


Mergeti la sediul central, judetean al Bancii.
Cereti un formular de sesizare, sau alcatuiti unul, in care va descrieti problema, apoi il depuneti la biroul de Registratura.
Trebuie sa va dea o dovada a faptului ca au inregistrat sesizarea dvs.
Daca nu va dau, cereti.
Trebuie sa contina, data, stampila, numarul documentului depus de dvs, etc.

Daca ei nu va raspund in 2-4 saptamani, reveniti dvs. la banca avand dovada depunerii si inregistrarii sesizarii.

La mine s-a rezolvat si s-au anulat toate datoriile in 3 saptamani. Am primit acasa si un plic de la o banca din alt judet (banca la care altcineva contractase in numele meu un credit), prin care isi cereau foarte frumos scuze ca s-a produs acea greseala.
Am fost surprinsa de rapiditate si de faptul ac nu mi-au cerut nici un act doveditor, nimic.

Puteti sa cereti si audienta cu doirectorul bancii (tot la banca centrala - judeteana). Acolo aduceti dovada actelor care arata ca fratele este bolnav de la 6 ani si nu ar fi putut sa faca credit. Deasemeni e recomandat s amearga in numele lui reprezentantul legal al fratelui.

Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Multumesc. Suna promitator, sper sa se rezolve problema tot cu amabilitate
Mai reveniti pe forum, speram sa apara cineva care sa va ofere un raspuns mai calificat din punct de vedere juridic.
Eu v-am spus cum am procedat eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract donatie cu renta viajera bugariuandrei bugariuandrei buna ziua, am si eu o problema ,bunica mea a fost internata la spital judetean din timisoara la cardiologie in periaoada 10.02.10 -22.02.10 la externare avea ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza rezerva succesorala? annElush annElush Buna ziua. Am un testament facut cu clauza de intretinere. Mama mea mi l-a facut , in anul 2001 , spunand ca imi lasa mie toate bunurile ei mobile si imbile eu ... (vezi toată discuția)
Tata a decedat si i-a venit de plata un credit ContSters313377 ContSters313377 Tata a decedat dupa 4 ani de boala,suferind de dementa mixta gradul 1.in urma cu 6 ani tata cu mama au facut un credit la CEC pe care l au inchis dupa 5 ... (vezi toată discuția)