avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Filiala ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Filiala ONG

Pasii pentru infiintarea unor filiale coincid cu cei ai infiintarii unui ONG? Adica include si rezervarea unei denumiri in prealabil?
Este posibil ca sa transformi o asociatie gata facuta intr-o filiala a unei alte asociatii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 6 Martie 2012
Nu mai trebuie sa obtineti rezervarea denumirii pentru ca filiala va prelua denumirea ong deja infiintat.
Din og.26/2000 privind asociatiile si fundatiile:
Art. 13. - (1) Asociaţia îşi poate constitui filiale, ca structuri teritoriale, cu un număr minim de 3 membri, organe de conducere proprii şi un patrimoniu distinct de cel al asociaţiei.
(2) Filialele sunt entităţi cu personalitate juridică, putând încheia, în nume propriu, acte juridice în condiţiile stabilite de asociaţie prin actul constitutiv al filialei. Ele pot încheia acte juridice de dispoziţie, în numele şi pe seama asociaţiei, numai pe baza hotărârii prealabile a consiliului director al asociaţiei.
(3) Filiala se constituie prin hotărârea adunării generale a asociaţiei. Personalitatea juridică se dobândeşte de la data înscrierii filialei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.
(4) În vederea înscrierii filialei, reprezentantul asociaţiei va depune cererea de înscriere, împreună cu hotărârea de constituire a filialei, statutul, actul constitutiv, actele doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial ale acesteia, la judecătoria în a cărei circumscripţie teritorială urmează să-şi aibă sediul filiala. Dispoziţiile art. 6 şi ale art. 9-12 sunt aplicabile în mod corespunzător.
Cea de a doua parte, cu transformarea, nu e posibil.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
george-neagu, moderator
Filialele nu pot avea denumire proprie? Este obligatoriu sa preia denumirea ONG-ului? Eu stiu cazuri in care filialele au alte denumiri.
Denumirea va fi de genul : ong filiala braila sau ong club braila.
Va rog sa-mi indicati unde scrie in lege acest lucru?
Nu scrie in textul legii asa ceva ... prin urmare , filialele isi pot lua alte denumiri ... insa , in practica, in majoritatea situatiilor denumirea filialelor este cea indicata de colegul nostru..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru deschiderea unui punct de lucru Cristhine Cristhine Buna ziua! Care sunt actele/aprobarile/documentele necesare pentru deschiderea unui punct de lucru al unui ONG? (vezi toată discuția)
Sucursala ong Laur03 Laur03 Ce trebuie facut pentru a inregistra o sucursala in Bucuresti a unui ONG cu sediul in Oltenita si care sunt actele necesare. (vezi toată discuția)
Filiala ong infiintat in sua annabela annabela Buna ziua. Doresc sa aflu daca un ONG infiintat in SUA poate avea filiala in Romania si angajati de asemenea, respectiv ce demersuri trebuie facute in acest ... (vezi toată discuția)