avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... unde se depune plangerea penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

unde se depune plangerea penala?

unde se depune plangerea penala, la judecatoria de care apartine paratul sau reclamantul?multumesc.
La politia sau parchetul competent teritorial . De la locul unde locuieste faptuitorul, unde locuiester victima sau unde s-a savarsit infractiunea .
este vorba de un prieten de-al meu, el a fost la politie, a depus o plangere dupa care l-au trimis la parchet, de acolo d-ul procuror i-a spus sa depuna o cerere de chemare in judecata la judecatoria de unde apartine el (el fiind reclamantul), este bine asa sau trebuie depusa la judecatoria de unde apartine paratul?
Inseamna ca nu este vorba despre o infractiune, cel mai probabil, daca prietenul dvs. a fost indrumat la judecatorie.Plangereile penale se depun doar la politie sau parchet.
Ca regula, cererile de chemare in judecata se depun la instanta de la domiciliul paratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aceeasi pb! manuel26 manuel26 BUNA ZIUA!AM CAM ACEEASI PROBLEMA CA SI RAZVANDICU...VREAU SA INCEP UN PROCES PENAL PT FALS SI UZ DE FALS,FOSTUL ANGAJATOR SI MI A MODIFICAT UN INSCRIS CARE NU ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala-trimitere in judecata. ContSters146145 ContSters146145 Procurorul poate dispune trimiterea in judecata la instanta unde domiciliaza faptuitorul. Mai concret faptuitorul este prins savarsind o infractiune rutiera ... (vezi toată discuția)
Competenta parchetului in cazul unei plangeri penale allissa allissa Va rog sa ma ajutati si pe mine...vreau sa fac o plangere penala dar nu stiu unde: - daca este dupa calitatea persoanei atunci competenta revine unui anumit ... (vezi toată discuția)