avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarire penala-Trimitere in judecata.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarire penala-Trimitere in judecata.

Procurorul poate dispune trimiterea in judecata la instanta unde domiciliaza faptuitorul.
Mai concret faptuitorul este prins savarsind o infractiune rutiera intr-un judet,unde se si efectuaza urmarirea penala,numai ca el domiciliaza in judetul vecin si competenta de a judeca in prima instanta revine judecatoriei,urmarirea penala efectuanduse de catre Parchetul de pe langa Judecatoria unde a fost prins faptuitorul.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:27, 15 Martie 2011
Competenta teritoriala apartine inmstantei de la locul savirsirii infractiunii
Da, este vorba de competenta teritoriala alternativa, dar fiind vorba de sesizarea de la locul infractiunii nu se va sesiza instanta de la domiciliul faptuitorului.
Daca se depunea o plangere penala la domiciliul faptuitorului aceea era instanta competenta prima sesizata si nu instanta de la locul comiterii infractiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala - plangere penala lara12 lara12 am înțeles că pot depune plângerea penală la procuratura, poliția din zona unde am domiciliul, chiar dacă cel pe care îl reclam și faptele ... (vezi toată discuția)
Competenta parchetului in cazul unei plangeri penale allissa allissa Va rog sa ma ajutati si pe mine...vreau sa fac o plangere penala dar nu stiu unde: - daca este dupa calitatea persoanei atunci competenta revine unui anumit ... (vezi toată discuția)
Unde se depune plangerea penala? simonik2011 simonik2011 unde se depune plangerea penala, la judecatoria de care apartine paratul sau reclamantul?multumesc. (vezi toată discuția)