avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru iesirea din indiviziune si pasi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru iesirea din indiviziune si pasi de urmat

Pe un tiltu de proprietate al unui teren sunt inscrise 4 persoane diferite pentru fiecare fiind mentionata suprafata pe care o detine.Intrebarea mea este cum se procedeaza pentru ca fiecare sa obtina propriul lui titlu de proprietate sau act oficial pe care sa fie mentionat dreptul de proprietate numai asupra parti lui de teren.
Cel mai recent răspuns: Eugen Enescu , Consilier juridic 19:43, 18 Mai 2010
TRANZACTIE:

Subsemnatii :

1.a domiciliat in ,
si
2.b domiciliat in Com.
3.c domiciliat in Bucuresti, Sect., Str., nr., Bloc ,Sc ,et..Ap..
4.d domiciliata in
5.e domiciliata in Com.,
parti in Dosarul civil nr. , aflat pe rolul Judecatoriei , cu Termen de judecata la data de 24.11.2008, avand ca obiect dezbaterea succesiunii defunctuluii Y si iesirea noastra din indiviziune, in vederea finalizarii acestui proces , a intervenit intre noi urmatoarea intelegere:
I. Eu , reclamantul a , primesc in deplina proprietate urmatoarele bunuri:
1. Suprafata totala de teren arabil extravilan de 1,0000 ha inscrisa in Titlul de proprietate nr.4901036/05.01.1996, ce cuprinde: suprafata de teren de 0,3200 ha inscrisa in Tarlaua nr.39 I, parcela nr.37; suprafata de teren de 0,2500 ha inscrisa in Tarlaua nr.40, parcela nr.13;suprafata de teren de 0,1200 ha din suprafata totala de 1,1200 ha inscrisa in Tarlaua nr.23, parcela nr.35; suprafata de teren de 0,2300 ha din suprafata totala de 0,6800 ha inscrisa in Tarlaua nr.2II, parcela nr.28 si suprafata de teren cu vie de 0,0800 ha din suprafata totala de vie de 0,1300 ha inscrisa in Tarlaua nr.7, parcela nr.246 ;
II. Eu, paratul b , primesc in deplina proprietate urmatoarele bunuri:
1. Suprafata totala de teren arabil extravilan de 1,9169 ha inscrisa in Titlul de proprietate nr.4901036/05.01.1996 astfel: Tarlaua nr.112, parcela nr.68 suprafata de 0,2600 ha; Tarlaua nr.7, parcela nr.246 suprafata de 0,1269 ha ;Tarlaua nr.10, parcela nr.97 suprafata de 0,2800 ha ;Tarlaua nr.2II, parcela nr.28 suprafata de 0,4500 ha din suprafata totala de 0,6800 ha; Tarlaua nr.41, parcela nr.7 suprafata de 0,7200 ha si Tarlaua nr.7., parcela 43 categoria vii , suprafata de 0,0300 ha ; suprafata de 0,0500 ha din suprafata totala de 0,1300 din Tarlaua nr.7.parcela nr.246;
III. Eu, paratul c , primesc in deplina proprietate urmatoarele bunuri:
1. Suprafata totala de teren arabil extravilan de 1,0000 ha inscrisa in Titlul de proprietate nr.4901036/05.01.1996 astfel: Tarlaua nr.23, parcela nr.35 suprafata de teren de 1,0000 ha din suprafata totala de 1,1200 ha;
IV. Eu, parata d , primesc in deplina proprietate urmatoarele bunuri:
1. Suprafata totala de teren arabil extravilan de 1,0000 ha inscrisa in Titlul de proprietate nr.4901036/05.01.1996 astfel: Tarlaua nr.65III, parcela nr.81 suprafata de teren de 1,0000 ha;
V. Eu, parata e ,in calitate de sotie supravietuitoare nu primesc nimic din mostenirea ce a apartinut defunctului meu sot Y , deoarece nu am acceptat nici expres si nici tacit succesiunea acestuia constand in bunurile enumerate mai sus in TRANZACTIE.
Aceasta intelegere reprezinta vointa noastra libera, neviciata , act pe care il vom depune la instanta de judecata cu rugamintea de a o consfinti printr-o hotarare judecatoreasca definitiva in temeiul prevederilor art.271-273 Cod procedura civila.
Incheiata astazi ----, in 6 (sase )exemplare , cate unul pentru fiecare parte si unul pentru instanta de judecata.

RECLAMANT, PARATI,

Legitimat cu BI, Legitimata cu BI,
CNP- CNP-
SEMNATURA SEMNATURA:

:

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ZIMNICEA

DOMNULE PRESEDINTE,

JUDECATORIA ORASULUI
SECTIE MIXTA FOND
DOSAR NR.
TERMEN DE JUDECATA :

Subsemnatul Z , domiciliat in Com., jud. , in calitate de reclamant si paratii : .a domiciliat , b domiciliat in Bucuresti, , c domiciliata in Com.Jud.,d domiciliata in Com., in calitate de mostenitori va solicitam sa :

LUATI ACT DE INVOIALA NOASTRA

Si sa pronuntati o hotarare care sa consfiinteasca TRANZACTIA incheiata intre parti.
IN DREPT –
Ne intemeiem cererea pe dispozitiile art.271Cod procedura civila si art.1704-1717 Cod civil.
Anexam inscrisul ce cuprinde invoiala noastra: TRANZACTIA in 6 (sase) exemplare, cate unul pentru fiecare parte si unul pentru instanta de judecata.

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ZIMNICEA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este iesire din indiviziune in aceasta hotarare a instantei? danflisc danflisc Am o mare rugaminte. Din cat am reusit sa interpretez hotararea instantei, parat fiind, cred ca inca ma aflu in indiviziune asupra unei suprafete de ... (vezi toată discuția)
Teren mostenit -inscris in cf dar suprafata declarata este mai mica decat cea existenta in realitate tonti tonti Buna ziua ! Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema: -parintii mei au cateva terenuri mostenite (o parte dintre ele aflandu-se in zona ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în urma succesiunii mamei i s a atribuit un teren ... emilia_florentina2006 emilia_florentina2006 Bună ziua în urma succesiunii mamei i s a atribuit un teren și trebuie sa plătească o sulta de 80 000 lei, bani pe care nu îi are. Ce putem face? Am ... (vezi toată discuția)