avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absent nemotivat de la servici ( timp de doua zile ) ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absent nemotivat de la servici ( timp de doua zile ) ?

Care ar fii masurile legale atr. din lege ?

Este obligatoriu sa dai explicati cu privire la absenta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 5 Martie 2012
Absentele nemotivate de la serviciu constituie abatere disciplinara care poate fi sanctionata potrivit art.248 C.mun.

Art. 251 C.mun.
(1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
(2) In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. (2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
(4) In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.

Asadar, in cursul cercetarii disciplinare salariatul va trebui sa se apare prezentand toate motivatiile necesare in apararea sa ...
...sie atunci cidm cum este obligatoriu pentru...parti?????:fight:
Ce treaba are c.i.m. cu intrebarea pusa de user?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu costel58 costel58 Poate fi considerat ca abuz in serviciu contra intereselor persoanei tinerea unui salariat in suspendare pe perioada cercetarii disciplinare prealabile peste ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara pap pap Un angajat a primit un document în care scrie asa În vederea demarării procedurii de cercetare disciplinara ca urmare a rapoartelor declarațiilor depuse ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim remuspr remuspr Bună ziua ! Vă rog să mă ajutați cu o opinie în următoarea problemă : Am declanșat procedura cercetării disciplinare asupra unui salariat care ... (vezi toată discuția)