avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... asigurarea caselor,
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

asigurarea caselor,

Buna ziua,referitor la legea de a asigura apartamentele si casele care devine obligatorie in 2009..as dori sa-mi spuneti cei cum sint si eu de exemplu locuesc la Cluj,la bloc,din fericire nu prea sintem expusi la calamnitatile naturale care se exemplifica in lege..si atunci sintem obligati sa platim asigurarea??eu as face alta asigurare..de exemplu,impotriva hotilor,a vecinilor care te inunda din cind in cind s.a.Multumesc o zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:23, 16 Noiembrie 2008
Potrivit Legii nr. 260/2008, persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale, în condiţiile prezentei legi, toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă, din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora şi înregistrate în evidenţele organelor fiscale. Nerezpectarea acesti fispozitii atrage raspunderea contraventionala, deci plata amenzii. Separat de aceasta asigurare obigatorie va puteti asigura facultativ pentru toate celellate situatii pe care le-ati precizat
Sunteti obigat sa va asigurati locuinta potrivit prevederilor din Legea nr.260/2008 si nu este rau, niciodata nu stim ce dezastre naturale si unde se pot produce...In plus este chiar recomandabil sa faceti asigurare si pentru bunurile din locuinta, stricaciuni ,etc, firmele de asigurari au o oferta foarte diversificata in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paid de cand este obligatorie? sbastta sbastta Buna, As dori sa stiu de cand intra in vigoare asigurarile obligatorii PAID? stiu ca s-a zis 15 iulia 2011, apoi 5 august. (vezi toată discuția)
Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta Marina13 Marina13 As dori sa stiu daca e obligatorie asigurarea locuinței si daca da,niste sugestii ( nume asiguratori) m-ar ajuta mult.Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)