avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PROBLEME DE FAMILIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PROBLEME DE FAMILIE

Salut tuturor.Problema mea consta in faptul ca sunt impreuna cu o fata de un an dar ea nu are libertate aproape la nimic datorita faptului ca parintii ei sunt cam "comunisti"(suntem in 2008 si inca nu a disparut comunismul #-o) si in plus nu accepta o relatie a fiicei lor cu cineva de o alta religie,adica cu mine.Fata,care acuma are 18 ani,a fost si batuta si data afara din casa pentru faptele astea si nu mai rezista o situatie de gen,si in acelasi timp,dupa ce am fost acuzat si eu de mai multe ori de catre ei,m-am saturat de comportamentul lor X-(.Eu cu prietena am decis ca ea sa plece de acasa si sa vina sa locuiasca la mine dar ne intrebam ce consecinte vor fi?! Eu am 20 de ani si stau singur in apartamentul parintilor mei(care sunt plecati in Italia).Dupa acordul lor,ca prietena sa se mute cu mine,nu stim incotro sa ne indreptam sau daca vom face ceva gresit,pentru ca suntem in acelasi timp si in clasa a 12-a amandoi,in aceasi clasa.Ar reprezenta scoala sau politia un obstacol pentru noi,chiar si daca suntem majori?
Cel mai recent răspuns: malacka , utilizator 08:58, 24 Noiembrie 2008
Nu ar reprezenta nici politia nici scoala un obstacol, mai degraba morala si modul de reactie al parintilor fetei cy care banuiesc ca nu vreti sa intrerupeti orice fel de legaturi. Va trebui sa va ginciuti serios la o hotarire radicala.
Nu cred că e vorba despre comunism, ci despre bigotism. Mă rog, tot un ism şi ăsta, dar de altă natură.

Sunteţi majori, deci, din punct de vedere civil, aveţi capacitate deplină de exerciţiu a drepturilor civile. Nici poliţia, nici şcoala, nu se pot opune unei eventuale decizii de a locui împreună sau de a vă căsători. Ar fi o încălcare grosolană a drepturilor dumneavoastră.

Singurul pas greşit ar putea privi posibilităţile de întreţinere financiară a unui menaj în doi.

În rest, fericire. :love1:

Liviu S.Bordaş
Problema financiara nu cred ca ar exista.Asta depinde de noi cu toate ca stim ca o sa fie greu....dar kestia e ca nu vreau sa ajung la tribunale sau incurcaturi de gen pt. ca astea sunt cazuri delicate si foarte pretentioase...Eu ma intreabam atunci daca scoala sau politia nu ar reprezenta un obstacol...ar putea parintii fetei sa ne strice viitorul intr-un sens sau altul? cu toate ca nu s-a ajuns la bataie,cutite sau ceva de gen...Pe deasupra noi nu vrem casatorie sau conviventa inca pt ca avem multe alte probleme si inca nu e timpul de asa ceva...
Aveti o situatie delicata.Cu siguranta parintii fetei nu vor inceta sa va faca sicane (desi legal nu vad ce ar putea face).Probabil ca acestia inca nu realizeaza ca " nu pot trai in locul fiicei lor " si ca " nu ii pot controla viata".Si va mai trece timp pana vor intelege acest lucru!
In ceea ce priveste frica dvs. ca parintii fetei ar putea sa va strice viitorul, va sfatuiesc sa scapati de ea.
Doar dvs. si prietena dvs. va hotarati viitorul.Daca ati gresit sau nu in hotararea luata, urmeaza sa vedeti.Se spune ca din greseli, noi oamenii invatam.Veti trai o experienta de viata care cu siguranta o sa va faca sa deveniti mai responsabili, mai maturi, indiferent de ceea ce se va intampla.Si asa cum v-a urat si colegul meu, dl.Liviu, va doresc si eu FERICIRE si multa, multa IUBIRE!
Din punct de vedere juridic , la implinirea varstei de 18 ani aveti capacitate de exercitiu deplina , astfel aveti aptitudinea de a va exercita drepturi civile si de a va asuma obligatii in acest sens .
Pe cale de consecinta , prietena dvs poate dispune de propriile alegeri , inclusiv a parasi domiciliul parintilor si a se muta cu dvs .Legal vorbind nu exista un impediment in acest sens , nici cu privire la casatorie , intrucat de la 18 ani nu este necesar acordul parintilor.
Faptul ca asupra acesteia s-au exercitat acte ilicite , anume loviri sau alte violente , sau vatamare corporala , pentru a se pune in miscare actiunea penala este necersara o plangere penala prealabila , introdusa in termen de 2 luni de la data savarsirii faptei .

Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Fugitul de acasa la 16 ani tutu1 tutu1 prietena mea are 16 ani si vrea sa plece de acasa sa stea cu mine nu isi mai suporta parintii iar pe mine ma iubeste suntem impreuna de aproape 3 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Codul penal legat de minori gabry08 gabry08 Buna ziua!Am si eu o intrebare si as dori sa primesc un raspuns cat mai concret si sigur referitor la legile actuale!Eu sunt major,iubita mea are 16 ani e ... (vezi toată discuția)