avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat de furt pentru un obiect gasit in masina ??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat de furt pentru un obiect gasit in masina ??

se poate ca o persoana sa fie cercetata de furt daca a gasit in masina un telefon mobil al unui client si acesta si-a insusit acest telefon ?
si daca da ,returnarea acestui telefon stinge litigiu ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:24, 6 Martie 2012
Da, puteti fi acuzat de infractiunea de ,,insusirea bunului gasit,,. Daca il predati in termen de 10 zile nu patiti nimic.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
In cazul in care bunul este gasit de dumneavoastra, pentru a nu fi incidenta infractiunea de insusire a bunului gasit, dumneavoastra aveti obligatia legala de a -l preda autoritatilor , in termen de 10 zile.

Obiectul material al infractiunii este intrunit daca bunul a ajuns din eroare in posesia faptuitorului.

Da, nu este vorba de infractiunea de furt din ceea ce ziceti.

Ar trebui sa stiti sigur daca sunteti acuzat de furt sau de alta infractiune asa cum s-a aratat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun insusit, furt ? rep1 rep1 bun insusit, furt ? topic dublat: https://www.avocatnet.ro/forum/discutie_872563/Urma-sa-plec-din-tara-Dupa-controlul-de-securitate.html (vezi toată discuția)
Acuzat de furt pe nedrept roffy roffy Buna ziua.. Zilele trecute am mers la cumparaturi..intru\'un magazin de incaltaminte am gasit un telefon mobil pierdut.. Am facut prostia si l\'am luoat in loc ... (vezi toată discuția)
Pot fi invinuit de insusirea bunului gasit? clementzzamf clementzzamf Am gasit niste bani azi,vreau sa stiu daca pot fi acuzat de ceva daca nu ii inapoiez? P.S. Sub 2 milioane,lei vechi. (vezi toată discuția)