avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bun insusit, furt ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bun insusit, furt ?

bun insusit, furt ?

topic dublat: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:35, 17 Noiembrie 2025
Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său, constituie infractiunea de "Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor".

Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, constituie infractiunea de "furt".
Multumesc/
Eu nu am luat bunul din posesia cuiva.
Am gasit.
Unde ma incadrez si daca am martori ca vroiam sa predau bunul ..... conteaza?????
Daca ati găsit bunul aveați timp sa îl predați.
Nu trebuie predat în 10 minute.
Mergeți cu avocat la audiere.

Nu este furt din ce relatati dar depinde și ce are acuzarea la dosarul de urmărire penală.

București 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
am declarat exact cum s-a intamplat
sunt acuzat ca am sustras ceasul din tavita de depozitare.
Tavita era goala am luat ceasul de acolo anuntand in jur si dorind sa il dau spre anuntare personalului de la poarta de imbarcare.
Acuzarea este de furt. Sustragere din tava de depozitare...
Era un obiect uitat acolo de aceea nu inteleg cum sunt invinuit de sustragere!!...
Va multumesc.
Avocatii trebuie sa vada concret acuzatia și probele de la dosar.
Mie nu imi rezulta a fi vorba de furt dar are și acuzarea argumentele ei, bune sau greșite, bazate și pe anumite aprecieri ale situației de fapt.

București 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urma sa plec din tara. dupa controlul de securitate ... rep1 rep1 Buna ziua Urma sa plec din tara. Dupa controlul de securitate am vazut un ceas uitat de cineva in tavita pentru depozitare. Am facut atenta o doamna care ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt pentru un obiect gasit in masina ?? criss_34g criss_34g se poate ca o persoana sa fie cercetata de furt daca a gasit in masina un telefon mobil al unui client si acesta si-a insusit acest telefon ? si daca da ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzat de furt? danyx danyx sal si la multi anii . am o firma impreuna cu o alta persoana la care avem doua masini . una este a fimei si una am loato de la un prieten imprumut eu . ... (vezi toată discuția)