Am si eu o nelamurire, motiv pentru care as dori ca prin intermediul celor care cunosc legea ami raspunde si mie.Doresc a divorta iar actuala sotie nu este de acord cu divortul. Se poate acorda fara consimtamantul ei????? Va multumesc.
dupa parerea mea faptul ca nu simtiti nimic pentru sotia dumneavoastra ar trebui sa fie suficient pentru ca fiecare sa mearga pe drumul lui,insa legea nu considera la fel intotdeauna.
Sfatul meu este,asa cum v-a precizat colegul mai sus,sa incercati sa purtati o discutie cat mai linistita cu sotia si sa incercati sa ii punctati faptul ca a ramane impreuna intr-o casnicie doar formal,in niste acte,nu are cum sa va aduca fericire niciunuia,atat timp cat nu simtiti in nici un fel ca va doriti sa fiti langa ea.
Daca ea in continuare nu va dori sa divortati atunci puteti introduce dumneavoastra actiunea de divort,din culpa comuna,si va trebui sa gasiti macar un martor care sa spuna ca intradevar aceasta casnicie nu poate continua pentru ca nu aveti o viata de familie.Dar trebuie sa va ganditi si la ce lucruri a facut sotia dvs ,de ce invocati culpa comuna.Pentru ca daca se constata numai culpa exclusiva a dumneavoastra vi se va respinge actiunea.
Puteti incerca sa stati o perioada separati si poate asa sotia va intelege ca defapt nu va mai leaga nimic decat o hartie si poate va considera ca nu ii este suficienta doar o hartie pentru a fi fericita.
Va doresc numai bine.
Divort
cris_deo
POATE IMI SPUNE SI MIE CINEVA CARUIA I S-A INTAPLAT SA I SE RESPINGA ACTIUNEA DE DIVORT CA NEINTEMEIATA SI DACA A FACUT APEL SI A CASTIGAT CUM A FACUT? VA ... (vezi toată discuția)