avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de comodat

buna ziua, sant pf si mi-a cerut un prieten sa inchei un contract de comodat pentru a-si infinta sediul de firma la adrersa mea.daca exista vreun risc pentru mine si pe ce periada ar trebui sa inchei acest contract si cum, prin notariat, sau nu? va multumesc
radaiar
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 14:39, 19 Noiembrie 2008
Contractul de comodat se poate incheia in forma consensuala , acordul celor doua parti contractante fiind necesar si suficient .
Poate fi incheiat si in forma autentica , la notar .
Practic , dvs , in calitate de comondant , transmiteti posesie si folosinta asupra unui bun imobi/mobill catre o terta persoana , numita comodatar , pe o durata determinata./nedet.
Deci dreptul de proprietate nu este transmis , ci numai atributelel de posesie si folosinta ale acestuia .
Comodatul este un contract cu titlu gratuit ,unilateral , in sensul ca exista obligatii ale unei singure parti contractante .
Nu este necesara cerinta multiplului exemplar
Cel mai bine este sa apelati la un specialist pt radactarea acestuia in conformitate cu dispozitiile legii , si , in continutul acestui contract sa fie prevazute clauze conform acordului dvs de vointa (clauze referitoare la incetare , reziliere , eventual sa fie introduse pacte comisorii exprese...)


Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
este de preferat ca un contract de comodat sa fie incheiat in forma autentica la un notar sau incheiat cu data certa la un avocat.
nu implica riscuri neaparat, dar este indicat sa fie facut pentru o perioada mai scurta,un an sau doi.
nu de alta , dar poate doriti sa va razganditi !;)
va multumesc mult, si apreciez promptitudinea dvs !
contractul trebuie incheiat pentru cel putin o perioada de 12 luni, pt ca altfel trebuie facuta o mentiune la Registrul Comertului pentru sediu

sa aveti in vedere la aceasta adresa se comunica si veti primi instintari, diverse adrese de la diferite organe ale statului
eu locuiesc la aceasta adresa, prietenul meu mi-a cerut numai sa ii dau voie sa isi treaca sediul pe aceasta adresa el nefiind din localitatea mea,iar eu daca doresc sa vand in viitorul apropiat acest apartament , voi putea? fara sa am probleme ?el isi deschide firma printr-un avopcat( cu ajutorul lui -demersuri)si imi tot cere diferite acte, copii dupa ci, contract de casa etc. parca mie frica si am retineri.
multumesc

Alte discuții în legătură

Comodat magdutza80 magdutza80 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Este vorba despre o firma care are punct de lucru la o anumita adresa. Acum vrea sa mute sediul social la adresa unde are ... (vezi toată discuția)
Sediul unei firme comerciale Adreea_Armanu Adreea_Armanu Buna ziua! As dori sa stiu la riscuri se expune o persoana care da voie unor alte persoane sa-si faca sediu principal pe proprietatea sa! Ce ar trebui inchiat ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru sediu social pfa- imobil in indiviziune ancristida ancristida Buna ziua, as vrea sa stiu cum sa redactez un contract de comodat in cazul in care imobilul are doi mostenitori, aflati in indiviziune. Oare este neaparat ... (vezi toată discuția)