avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertizari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertizari

Sunt angajat la o firma franceza situata in Bucuresti. Ceea ce presupune ca seful meu direct este un team leader(patronul fiind in franta), avand aici si HR. Eu am dreptul pe an la 23 zile concediu cu plata. Am primit un mail de la acest team leader ca mai am 14 zile pentru anul acesta si in caz de abuz ca ajung la zile fara plata se merge la o comisie de disciplina de la HR. Intrebarea mea este, eu ca angajat nu pot avea zile de concediu fara plata pentru nevoi personale? Tinand cont ca team leaderul refuza sa imi semneze cerere de concediu cu plata. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 8 Martie 2012
Imi puteti spune mai explicit ca nu stiu exact ce semnifica acest lucru "art.54 C.mun. prevede ca, contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale". Adica angajatorul nu este obligat sa imi semneze o cerere pt o zi sau o perioada de absenta nemotivata? Acest lucru poate duce la concediere sau scadere al salariului?
Va multumesc

Intr-adevar, angajatorul nu este obligat sa acorde CFP unui salariat ... in cazul in care este de acord, atunci CFP afecteaza vechimea in munca, drepturile salariale , stagiu de cotizare la pensie, la somaj etc.
Da dar in acest caz locul meu de munca si statul meu de angajat nu imi este afectat?
Pentru CFP acordat legal nu va poate concedia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna cu forta agent relatii cu clientii agent relatii cu clientii Buna seara. Sunt agent relatii cu clientii pentru o firma romaneasca. Proiectul in cadrul caruia lucrez presupune servicii de asistenta tehnica in limba ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna deceneu deceneu cum pot afla formula de calcul si criterile de acordare a concediului de odihna pt norma intreaga si jumatate de norma ?salariat pe perioada nedeterminata (vezi toată discuția)
Durata concediu de odihna anual miha2766 miha2766 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de acordarea concediului de odihna. Un angajat are dreptul la 23 zile de CO anual conform ... (vezi toată discuția)