avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exercitarea autoritatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exercitarea autoritatii parintesti

buna ziua intrun proces de exercitarea autoritatii parintesti exclusiva am o fetita de 7 ani este posibil ca instanta sau eu sa cer sa fie audiata? tatal ei este inchis pt viol si fetita vrea sa stea la mine. a mai vb cu tatal ei la tel de cateva ori de cand este inchis dar nul cunoaste personal dar mia spus ca nu vrea sa stea cu tatal ei deoarece vb foarte urat cu ea la tel niciodata nu o intreaba despre ea ci despre ce fac eu cu cine locuiesc unde plec zilnic etc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:30, 12 Martie 2012
tin sa precizez ca tatal ca este condamnat definitiv la 11 ani si 2 luni chiar daca nul decade din drepturi cum sa procedes mai pe intelesul meu sa obtin ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata doar de catre mine
Este greu de spus daca aveti sanse.
Se poate spune ca sansele sunt relativ reduse...

Trebuie sa deschideti un proces si sa va judecati cu el.
Daca el se afla in executarea unei pedepse cu inchisoarea ar trebui vazuta de un avocat hotararea prin care a fost condamnat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
gi-jane2, moderator
eu am deschis deja un proces de exercitarea autoritatii parintesti dar ma intereseaza sa se termine mai repede si nu stiu cum sa procedez
Eu astfel de procese le termin in 2 termene.
Insa fiind arestat este ceva mai greu de spus ce va face el...

Ceea ce v-am zis anterior poate fi foarte important.
am inteles nu prea sunt sanse sal decad din drepturi dar ce pot face in acest proces pt ca instanta sa se pronunte rapid pt ca fetita sami fie incredintata exclusi mie?

Alte discuții în legătură

Rog raspuns- iesire din tara minor luminita1982 luminita1982 am o fetita de 7 ani este recunoscuta de tata pe numele lui dintro relatie de concubinaj pot pleca cu fetita din tara fara acordul lui el fiind inchis pt viol ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi tata disparut fara urma Augusta86 Augusta86 Buna ziua, Am o fiica de 6 ani, in urma unei relatii cu un cetatean american. Nu am fost casatoriti, dar fetita mea ii poarta numele. Primii patru ani din ... (vezi toată discuția)
Cum pot avea toate drepturile legale asupra copilului? StefaniaRoxana2230 StefaniaRoxana2230 Bună ziua. Am o fetita de 2 luni și jumatate si mi-aș dori sa am toate drepturile din punct de vedere juridic asupra ei (ieșiri din tara, înscrierea la ... (vezi toată discuția)