avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de amanare a cauzei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de amanare a cauzei

Salutare!
Am si eu nevoie de un sfat..
Am un proces pe 26 Martie 2012, am primit citatia acum cateva zile.
Insa nu pot ajunge, abia m-am angajat si nu pot sa plec asa din prima.
Cum as putea sa cer amanarea termenului de judecata?
Are cineva un model de astfel de cerere?
Cu cat timp trebuie depusa?
Se poate trimite si prin posta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:07, 19 Aprilie 2012
De principiu, faceti o cerere simpla, adresata presedintelui instantei, de genul: Subsemnatul ..., petent in dosarul nr. ... aflat pe rolul acestei instante, cu termen de judecata la data de ..., formulez prezenta cerere de amanare a cauzei in vederea angajarii unui aparator. In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 156 Cod procedura civila. Data si semnatura.

Puteti trimite cererea si prin posta si prin fax. Important este sa aveti o confirmare de primire. La termenul urmator nu este obligatoriu sa va prezentati insotit de aparator.
Ok. Va multumesc mult pentru ajutor.
Salutare!
Astazi am avut asa o curiozitate si am intrat pe situl judecatoriei sectorului 3.
Si am vazut urmatoarea treaba:

26/03/2012 Încheiere
Solutie: DOSAR NR. 18414/1748/2010 ÎNCHEIERE: 26.03.2012 Respinge cererea de repunere pe rol a cauzei. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 26.03.2012. PRESEDINTE

Deci n-am inteles nimic.
Daca am avut citatie+proces pe 26 Martie, asta nu inseamna ca deja era repus pe rol ? Ca el era suspendat. Pe 21 martie eu am depus cerere de amanare a procesului, cum m-ati sfatuit. De atunci n-am primit nimic acasa.

Deci nu stiu ce sa fac acum, ma puteti sfatui ?
Multumesc si astept raspunsurile dvs.
n.mihai21 a scris:
Daca am avut citatie+proces pe 26 Martie, asta nu inseamna ca deja era repus pe rol ?

Nu, bineinteles ca nu. Ati fost citat pentru termenul la care se discuta cererea de repunere pe rol formulata chiar de dvs. M-am uitat pe site-ul judecatoriei (ati gresit indicativul dosarului).

Trebuia sa ne spuneti de la inceput ca dosarul este suspendat in temeiul art. 155 ind. 1 Cod procedura civila si ca ati facut cerere de repunere pe rol. Instanta se pronunta asupra oricarei cereri care ii este adresata de parti, dupa citarea acestora, daca prevederile procedurale impun citarea. Iar in cazul unei suspendari, partile sunt citate din nou.

Puteti sa formulati o noua cerere de repunere pe rol a cauzei, insa trebuie sa indepliniti obligatiile stabilite de instanta in sarcina dvs. O simpla cerere de repunere pe rol, asa cum ati procedat pana acum, nu este suficienta pentru ca instanta sa repuna cauza pe rol si sa continue judecata. In iunie anul acesta, adica dupa un an de la suspendare, cauza se perima.
Pai si aceste obligatii stabilite de instanta, de unde le aflu? Ma duc sa iau o copie dupa ultima sentinta data?
Mai exact, ce este aceasta perimare? Ce presupune?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Suspendarea unei cauze secondary protocol secondary protocol Ce se intampla daca nici una din parti nu se prezinta la termenul de judecata(intr-un proces civil) si nici nu se depun documente? Din cate cunosc judecatorul ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere de repunere pe rol dupa suspendare.recurs sau reiterearea cererii de repunere pe rol? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ca urmare a neprezentarii partilor in instanta s-a dispus suspendarea. S-a formulat cerere de repunere pe rol si partile iarasi nu s-au prezentat, instanta ... (vezi toată discuția)
Lipsa de comunicare dintre avocat-client the mark the mark Fac parte dintr-un grup implicat intr-un proces,dupa trei infatisari am primit urmatorul verdict.'In baza art.155 ind 1 Cod procedura civila suspenda judecata ... (vezi toată discuția)