avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice art.19 din OUG 34/2006
Discuție deschisă în Achiziţii publice

art.19 din OUG 34/2006

Daca valoarea estimata este mai mica de 15000 euro este obligatoriu sa achizitiionez direct sau pot aplica una dintre proceduri (cerere de oferta) ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 21:01, 16 Martie 2012
Pentru transparenta,proportionalitatea si eficienta achizitiei si Pentru linistea dvs. e bine sa aplicati procedura de cerere 3 oferte
ideea era de a aplica procedura de cerere de oferta cu publicare in SEAP, mai degraba pentru publicitate si nu pentru a-mi asigura un oarecare confort vis-a-vis de cei care controleaza
se aplica achizitia directa, chiar si prin SEAP prin catalogul electronic
In cazul in care se organizeaza procedura de achizitie pentru valori sub 15000, se intocmeste o nota justificativa, care se ataseaza la documentatia de atribuire in momentul transmiterii ei catre validare ANRMAP. Din ce mentionati dvs. nu cred ca ANRMAP va da acceptul pentru procedura, dar daca doriti, puteti incerca.
conform ultimei modificari a oug 34/2006 autoritatea "va achizitiona" direct produse/servicii/lucrari daca valoarea estimata este sub pragul de 15.0000 euro. prin urmare, este vorba de o obligatie. prin achzitie directa a nus e intelege ca nu puteti solicita oferte de la mai multi operatori ci doar ca nu se va aplica o procedur dintre cele prevazute de oug 34. o modificare absurda, dar na, legea-i lege, trebuie si anrmapu sa faca fata numarului mare de proceduri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare tip de procedura achizitie Lilic68 Lilic68 Buna seara, Am bagat pe SEAP o documentatie de atribuire la procedura de cerere de oferta pt ca valoarea totala a contractului (cu TVA) depaseste 15000 E. ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa-pasi derulare danatmr9 danatmr9 Buna ziua! As dori sa stiu unde gasesc exact PASII pentru desfasurarea Achzitie directa? De asemenea, as dori sa vad care sunt situatiile cand se poate face ... (vezi toată discuția)
Servicii anexa 2b m_ariana m_ariana Poate cineva sa ma ajute? Anul trecut am demarat o procedura de achizitie prin cerere de oferta pentru contractare de servicii .In momentul publicarii ... (vezi toată discuția)