Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al blocului cu 3 etaje. Am reusit sa obtin semnaturile pentru bransarea blocului si al apartamentului meu la reteaua de gaze, si saptamana aceasta urmeaza ca eon sa ma branseze la retea. Incalzirea apartamentului se face prin centrala de cartier a regiei autonome Colterm. Problema este ca blocul e vechi si tevile sunt colmatate, motiv pentru care iarna aceasta nu am avut temperaturi mai mari de 18 grade in apt. Asta desi am cerut locatarilor sa schimbam tevile. Locatarii s-au opus pe motiv ca sunt batrani si au pensie mica.
Eu doresc sa ma debransez de la regia Colterm si sa imi pun centrala. Necazul este ca regia Colterm imi spune ca ei nu debranseaza doar un apartament intr-un bloc, si ca trebuie sa ma inteleg cu asociatia de locatari. Nu prea avem asa ceva. Exista doar o doamna batrana care incaseaza banii de intretinere si ii distribuie catre furnizorii de servicii. Am vorbit cu aceasta doamna si dansa mi-a spus sa rezolv cu Coltermul. Dorinta mea si a locatarilor este ca in urma debransarii mele, locatarii care raman bransati la Colterm sa nu plateasca mai mult la intretinere, adica Coltermul sa recalculeze necesarul de energie termica pentru 11 apartamente, nu 12 cate are blocul.
firma care s-a ocupat de bransarea blocului si apartamentului se va ocupa si de montarea centralei. Dansii mi-au spus ca dat fiind faptul ca stua la ultimul etaj, ar trebui sa tai tevile de incalzire de la mine din casa si sa anunt asociatia de locatari ca eu nu mai platesc apa calda si incalzirea.
Va rog sa imi spuneti cui trebuie sa ma adresez si care este modalitatea prin care pot sa ma debransez.
Va multumesc!
Am ales sa instalez centrala cu o firma (mai ales ca e una influenta) tocmai pentru ca speram ca asta va inlesni cumva lucrurile. Ei mi-au spus insa ceea ce am relatat in primul post: "ei ma debranseaza si ma conecteaza la retea, iar eu voi anunta asociatia de locatari ca nu mai platesc caldura si apa calda... si au adaugat: Ce pot sa iti faca? Ai semnat vreun contract cu Coltermul?". Dar asta imi va face numai probleme intr-un bloc plin cu oamnei dezinteresati de problema mea.
... Nu sunt foarte convins ca totul se va rezolva. Sunt stresat pentru ca am cheltuit si urmeaza sa cheltuiesc destul de multi bani pentru o problema pe care se pare ca nu am voie sa o rezolv.
Cei care au spus ca nu au ce sa iti faca au avut dreptate. Stii povestea Pinochio, cand mata chioara si rata schioapa il urmareau pe Pinochio sa-i fure banii ?.
@popmircea81
Ati ajuns sa cititi in legislatie exact paragrafele care va intereseaza in situatia data.
Problema dv. este in aplicarea lor.
Daca asociatia de proprietari ar recunoaste de la sine o deconectare facuta de firma cu care va montati CT, lucrurile ar fi mai simple pentru ca asta ar insemna ca ocoliti furnizorul de agent termic care nestiind ca v-ati deconectat, nici nu i-ar interesa asta.
Ei, impasul vine in momentul cand asociatia nu va recunoaste de la sine aceasta deconectare si vrea avizul furnizorului. De nu va avea acest aviz, este posibil ca si daca va veti deconecta si monta CT, probabil si conducta de gaze, deci niste complicatii rezultate din prima lucrare de acest fel din blocul dv., asociatia, deci, sa va considere mai departe conectat la sistemul centralizat si sa va puna la plata caldurii in continuare, plus ca mai inainte de toate s-ar putea sa nu va dea acordul pentru instalarea coloanei de gaze.....
Deci totul depinde de cum ati putea sa tratati problema la conducerea asociatiei. Daca ajungeti la o intelegere amiabila cu conducerea asociatiei, eventual propundu-le ca eventualele racordari ulterioare la conducta sa se faca la jumatate de pret din cat ar costa asta pe un alt prezumtiv doritor de CT....sau orice fel de cointeresare in avantajul asociatiei, poate asa reusiti sa ocoliti furnizorul care nu va avea nici in clin, nici in maneca cu dv.
Daca nu reusiti sa ajungeti la o intelegere cu asociatia, ma tem ca nu va veti putea monta CT sau.... o veti face, dar fortand lucrurile, cu consecinte ulterioare :(
Furnizorii de agent termic aplica aceasta impunere a ANRSC de a nu aviza prima deconectare dintr-un condominiu.
Conducta de gaze s-a montat deja in scara, mi s-au instalat tevile si in casa. Urmeaza ca Eon-ul sa ma branseze in urmatoarele 2 sapt. Am obtinut semantura majoritatii locatarilor pentru a putea face acest lucru. Ramane partea cu centrala. Si nu doresc sa fac nici un fel de concesie materiala. Eu am platit foarte multi bani pentru bransare si am pretentia ca pe viitor, cei care doresc sa se branseze sa isi plateasca cota parte din aceasta. In privinta primei debransari situatia este ridicola. Eu nu primesc caldura de la Colterm din cauza tevilor infundate. Vecinii nu doresc sa le schimbe, dar au pretentia sa imi platesc "serviciile" primite de la Colterm, ca si cum as beneficia de ele. Si mai mult, nu vor nici sa ma ajute la debransare, temandu-se ca in acest mod le va creste factura la caldura si apa calda (pentru apt. care nu au contor). Se poate ca serviciul unei regii autonome sa imi fie impus?
Dupa cum vedeti din lege, se poate!
Eu v-am sugerat o metoda pentru a ajunge mai repede si fara urmari la cele dorite de dv., dar se pare ca va doriti o "lupta dreapta".
Atunci....succes!