avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa inmatriculare

Buna ziua,

Vreau sa intreb si eu daca taxa de inmatriculare pe care am platit-o in iunie 2007 poate fi recuperata dand statul in judecata... Am auzit mai multe pareri si as vrea sa stiu daca sa fac asta...

Multumesc
Da puteti recupera taxa de prima inmatriculare achitata in iunie 2007 daca introduceti procesul inainte de iunie 2012, cand se implineste termenul de prescriptie de 5 ani.
potrivit art. 135 din C.proc.fisc., ”dreptul contribuabililor de a cere compensarea sau restituirea creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere dreptul la compensare sau la restituire”.
Da raspunsul lui ABBy este cel corect.......nu cel dinainte, al d-nei avocat!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto aum300 aum300 Se poate recupera taxa auto(prima inmatriculare) achitata in data de 08.OCTOMBRIE 2008,daca da care ar fi modalitatile (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto AlicAmadeus AlicAmadeus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Am auzit de la un prieten ca este posibil sa recuperez tax[quot]a auto care a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto tincuc tincuc Am platit taxa auto in august 2008 pentru inmatriculare aprox 1000euro in lei la cursul respectiv 3600 , in cf. cu ORD. 50/2008, o pot recupera sau nu ma ... (vezi toată discuția)