Buna ziua, tot am citit pe mai multe forum-uri si vad ca nu sunt singura in acest caz. Logodnicul meu este cetatean indian si vrem sa ne casatorim in vara in romania. Trebuie sa ii fac invitatie. Am incercat o data de craciun anul trecut si nu i-au aprobat invitatia astia. Acum am citit pe un alt forum ca de fapt si o invitatie simpla facuta la notar si autentificata este de ajuns. Sa fie asa oare? Persoana respectiva a zis ca Ambasada Romaniei din India le-a confirmat faptul ca aceasta invitatie facuta la notar este de ajuns. El nu locuieste acum in India, ci in Kuwait cu parintii lui. Oficiul de imigrari din orasul meu nu ajuta deloc, cum sa faci invitatie la un cetatean strain. Iar MAI de parca nu lucreaza cu oamenii ci impotriva lor, nu-mi dau nici macar o boaba de informatie. Logic ca nu le-am zis motivul pt care vine el in tara, ca doar nu sunt de 2 ani si stiu ca nu am sanse asa.
Va rog, ma poate ajuta cineva cu sfaturi va rog din suflet. Ne cunoastem de 2 ani, ne-am intalnit de 2 ori, am fost eu la el in kuwait si acum vrea si el sa vina in tara. Abia mai pot dormi linistita. Nu mai stiu ce sa fac. Va rog sa ma ajutati cu ceva, am impresia ca sunt singura pe lume cu problema asta, asa de trista si disperata sunt.
Daca chiar e adevarat faptul ca o simpla invitatie autentificata la notar e valabila voi fi in al noualea cer.
Si mai am o intrebare. Pe ce durata i se acorda viza, fiind prima data in Romania? Se acorda pe trei luni sau in functie de cat specificam in invitatie?