avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie capitala lift, alegerea ofertelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie capitala lift, alegerea ofertelor

Buna ziua, revin cu problema deja postata pe site cu referire la reparatia capitala a liftului. S-a tinut sedinta asoc de propr pe data de 21 , sedinta la care s-a comunicat de catre admin ca s-au depus 3 oferte din care s-a ales una si va trebui sa se plateasca suma de....., din pacate putini participa la sedinte, nu a fost statutara. S-a tinut urmatoarea zi , aceasta s-a declarat statutara ( doar comitetul are 9 persoane). Intre timp , am incercat sa obtin oferte de la firme autorizate ISCIR , am gasit , am dus-o la presedintele blocului care a promis ca-l va da admin. A doua zi , surpriza, in cutiile postale am primit cate o informare ca la adunarea gen s-a hotarat cu majoritate de voturi inceperea lucrarilor la o suma estimativa de....(cea mai ieftina zic ei). Autorizatia liftului expira si nu mai prezinta siguranta, dar lucrarile presupun inlocuirea instal el, usilor de palierl a parter, imbracarea cu inox a interiorului cabinelor. Aceste lucrari mentionate nu tin de siguranta . Oferta lor este de 99.500 ron iar eu am gasit la 7.900 Euro+TVA cu inlocuire motor, cablu de siguranta , tot. Ce pot sa fac ( nu doar eu suntem mai multi din asoc carora nu ne convine cum au procedat)???? Deja se aduna banii, s-au afisat la vchelt din ian.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:11, 17 Aprilie 2012
Doamna, daca aveti probleme la dv. la bloc cu administratorul si presedintele, dupa cum am vazut in alt topic, asta nu inseamna ca lucrurile nu trebuie sa se intample asa cum v-am povestit eu.
Inca o data: functionarea unui lift caruia i-a expirat garantia lucrarii sau inspectiei anterioare depinde de avizul CNCIR (fostul ISCIR), deci locatarii nu au ce sa hotarasca in AG, decat daca mai vor lift si, in acest caz, el trebuie reparat sau sa nu mai aiba lift si atunci nu se repara.
CNCIR face inspectia anuala sau la doi ani - depinde de vechimea si problemele ascensorului si, daca exista probleme la el, il inchide. Daca se mai doreste lift se repara, daca nu se mai doreste, ramane inchis.

Cat priveste alegerea de oferte va dau un articol din Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari pentru lamurirea dv.:
Art. 37. - Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinand seama de pret, durata de executie si calitate, supune spre analiza, selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele, in vederea executarii lucrarilor, conform legislatiei in vigoare.
Sper sa va fi lamurit.
"Vatafii" despre care vorbiti in alt topic au niste atributii si responsabilitati pe care trebuie sa si le indeplineasca, chiar daca locatarilor nu le convine. Reparatia liftului, adica buna functionare a instalatiilor - proprietate comuna, este una din aceste atributii si responsabilitati.

Niciodata nu s-au prezentat oferte! Ce spuneti este o poveste minunata care ar trebui sa devina realitate! Reparatia se face dintotdeauna cu cei care se pcupa de intretinerea lifturilor "buni amici" ai administratiei si conducerii! Nu imi spuneti ca nu stiti cat se pot face ...M-am dus la Romservice sa vad cat costa intretinerea lunara si era mult mai avantajoasa dar vatafii s-au opus fiindca lucrau de ani cu acesti baieti fosti angajati la Romservice!Cunosc atributiile si responsabilitatile dar vad si dincolo de ele...
Deobicei reparatia liftului se face cu firma de service pentru ca ei umbla in "matzele liftului" si ii cunosc problemele. Cand vine o alta societate incep sa se fure unii pe altii.
Veti fi stiind dv. oarece, iar prietenia cu lucratorii societatii de service cred ca se traduce printr-o buna intelegere.
Cand ajungi sa compari devizele de lucrari, ajungi sa-ti dai seama ca pierzi vremea de pomana. Toti practica preturi asemanatoare. Totul e sa nu schimbi toata ziua-buna ziua meseriasii.
Cat despre preturi mai mici sau mai mari, aici este foarte mult de discutat, ca nu conteaza numai banii, conteaza si serviciul in sine...si chiar relatia care se stabileste intre oameni. Nu va ganditi numai la afaceri dubioase, ca nu se-mbogateste nimeni din reparatia unui lift care inseamna deviz si factura.
si atunci cum ramane cu "ofertele"? deja le-ati abandonat! Nu cred ca nu vedeti dincolo de deviz si factura!#-o
Nu, nu le-am abandonat, la noi in asociatie procedam la culegere de oferte cand exista lucrari cu totul noi, cum ar fi, de exemplu, inlocuirea burlanului de la ghena sau terasa sau zugravirea holurilor s.a.
Dar cand avem lucrari la instalatii in subsol sau lucrari la lift, lucram cu cei care cunosc subsolul sau care cunosc liftul de ani de zile.
Nu avem nevoie sa incepem o experienta noua cu firme despre care nu stim cum lucreaza, cand lucreaza si cu ce fel de oameni lucreaza.

Dar, sigur, in fiecare asociatie sunt probleme si probleme, solutii si solutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înlocuire lift bloc 9 etaje ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara, Administratorul blocului în care locuiesc cere înlocuirea liftului intr un bloc cu 9 etaje (an bloc 1975) pe motiv că ISCIR nu mai da aviz S ... (vezi toată discuția)
Reparatii lift BX BX Ce pasi ar trebui urmati pentru a solicita (in calitate de proprietar) unei asociatii sa reparat liftul ? Proprietarii membri ai asociatiei sunt de genul ... (vezi toată discuția)
Taxa verificare lift mussic mussic Buna ziua ! Locuiesc in Buzau si trebuie facuta verificarea liftului, care este de tip mai modern . Suma ceruta este de 15000 de lei, pentru 5 sau 10 ani ! ... (vezi toată discuția)