avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Primarul a fost suspendat din functie si apoi si-a dat ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Primarul a fost suspendat din functie si apoi si-a dat demisia - se organizeaza alegeri?

Buna ziua!Doresc sa va provoc in rezolvarea unei spete destul de dificile.Primarul din Cluj a fost suspendat din functie deoarece a fost arestat preventiv.Dupa ce i s-a adus la cunostinta suspendare conform legii,si-a depus demisia.Intrebarile pentru rezolvarea acestei spete care se tot pun in Cluj sunt:Ce trebuie sa faca Consiliul Local,Prefectura sau Guvernul in legatura cu aceasta situatie.?Se organizeaza alegeri sau se lasa pana in vara? pt rezolvarea spetei: Legea 215/2001 … Art. 71!Multumesc Anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
vieru-valeria, utilizator
Cel mai recent răspuns: vieru-valeria , utilizator 22:53, 15 Martie 2012
Din cate stiu eu, il va inlocui viceprimarul pana la urmatoarele alegeri.
In mod normal, viceprimarul preia atributiile primarului pana la momentul pronuntarii hotararii judecatoresti definitive.Pentru ca, in speta de fata, exista si posibilitatea , bineinteles in functe de infractiunile retinute in sarcina primarului, sa se pronunte o hotarare in favoarea acestuia, posibil de achitare, chiar incetarea procesului penal.Si atunci, nu pot fi realizate alegeri anticipate, viceprimarul asigura interimatul.
Sunt total de acord cu dvs.Dar problema este urmatoare: Primarul si-a depus demisia!Si in acest caz va mentineti raspunsul?sau aceasta 'demisie' schimba rezolvare spetei?Multumesc frumos pt raspuns!
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
vieru-valeria, utilizator
In situatia in care si-a dat demisia, speta bineinteles,nu mai are aceeasi rezolvare.De regula se organizeaza alegeri, pana la data stabilita, viceprimarul asigura interimatul.
multumesc pt timpul si ajutorul acordat!

Alte discuții în legătură

Candidatura la functia de primar scubi scubi Va rog sa-mi spuneti daca aveti cunostinta despre urmatoarele: Care este procedura ca un functionar public care lucreaza in administratia locala ,sa poata ... (vezi toată discuția)
Organigrama si statul de functii - administratie publica mihaita10 mihaita10 Buna ziua, 1) Am fost functionar public, incadrat inspector la biroul resurse umane, mi- am dat demisia din functionar public, am dat concurs pe un post ... (vezi toată discuția)
Din functionar - nefunctionar Igor1987 Igor1987 Spuneti-mi, va rog: Sunt functionar public in cadrul unei primarii. In urma alegerilor, partidul din care fac parte detine majoritatea in consiliul local, ... (vezi toată discuția)