Buna ziua! Problema mea este una mai lunga... Insa pe scurt, parinti mei sunt divortati, iar tatal vroia sa bage partajul... Insa de la partaj a ajuns la faptul ca vrea doar 6000 de lei ca sa ne lase camera lui... Camera pe care el nu o mai foloseste de vreo 2 ani, pt ca s a mutat!el este o persoana foarte schimbatoare, si as vrea sa mergem undeva la un notar sa dea o declaratie ceva cu conditiile lui, cu faptul ca i am dat bani si ca nu va mai avea pretentii la casa decat daca va fi vanduta( asta a fost una din conditiile lui) ... Insa eu vreau o asigurare ca nu vine peste un an sa i dau camera inapoi si ca nu va mai baga partajul!ce si cum ma sfatuiti sa fac?! Multumesc!
Cred ca Gabriela a vrut sa spuna acord de mediere.Mediatorul asta face, tranzactia se redacteaza de catre avocatii partilor si se depune la instanta la termenul stabilit pentru judecata unde, partile, in fata judecatorului semneaza tranzactia judiciara urmand sa se pronunte ulterior o hotarare de expedient.
Problema nu este asa de simpla. La divortul parintilor dvs. ce varsta aveati ??
Dar indiferent de varsta, partajul se face intre soti, dvs. nu intrati la masa partajului, intrati doar in momentul in care unul din parinti a decedat.
Conform celor prezentate, trebuie introdusa actiune de partaj intre soti, pe baza hotararii de divort.
Daca parintii sunt de acord cu partajul, cea mai simpla cale este prin mediere: acord de mediere, actiune in justitie unde se depune si acordul, parintii sunt scutiti de taxa de timbru (3% din masa de partaj), hotarare judecatoreasca in scurt timp.
Este buna si tranzactia, dar aici inrevin costuri suplimentare: onorarii avocat, taxa de timbru (3% din masa de partaj) si hotararea care o sa fie data in min. 3 luni.
Tot medierea ramane solutia cea mai avantajoasa. Intelegerea dvs., asa cum ati aratat mai sus, se va materializa intr-un acord de mediere si daca doriti instanta printr-o hotarare de expedient autentifica intelegerea fara costuri suplimentare. Exista si avantajul ca instanta va da termene mai scurte tocmai pentru ca exista acordul de mediere. Nu exista alte cai mai ieftine.
Partaj divort
doru6
Am o casa mostenita impreuna cu sora mea de la parintii nostri. Impreuna cu sotul avem un apartament in proprietate comuna.
Am dori ca in urma divortului eu ... (vezi toată discuția)